Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η λογική επανήλθε, το ανόητο μήνυμα μείνε στο σπίτι τελείωσε – Η Ελλάδα πρώτη στον μιμητισμό της μάσκας… αλλά τελευταία στην στήριξη της οικονομίας

Η λογική επανήλθε, το ανόητο μήνυμα μείνε στο σπίτι τελείωσε – Η Ελλάδα πρώτη στον μιμητισμό της μάσκας… αλλά τελευταία στην στήριξη της οικονομίας
Η Ελλάδα με ποσοστό θνητότητας 5,4% και μόλις 143 -145 νεκρούς ή ποσοστό 0,0012% του συνολικού πληθυσμού πήρε ακραία μέτρα για να προστατευθεί από τον αόρατο εχθρό
Μετά από 45 ημέρες το ανόητο μήνυμα Μείνε στο Σπίτι αποσύρεται.
Μετά από 45 ημέρες η λογική επανέρχεται.
Η Ελλάδα με ποσοστό θνητότητας 5,4% και μόλις 143 -145 νεκρούς ή ποσοστό 0,0012% του συνολικού πληθυσμού πήρε ακραία μέτρα για να προστατευθεί από τον αόρατο εχθρό.
Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 1/9 των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αλλά η Ελλάδα του μιμητισμού και της φοβίας κρύφτηκε πίσω από τον μιμητισμό, της καραντίνας.
Αφήνοντας ορισμένους μη εξουσιοδοτημένους πολιτικούς ή επιστήμονες να καθορίσουν τον φόβο, να επιβάλλουν αντισυνταγματικά μέτρα και με αστυνόμευση εισπρακτικού χαρακτήρα η χώρα πορεύθηκε άβουλα ακολουθώντας απλά την διεθνή τάση.
Μετά από 45 ημέρες το ανόητο μήνυμα Μείνε στο Σπίτι εγκαταλείπεται, αρχικά διεθνώς και η Ελλάδα ως χώρα μίμος αντιγράφει ότι συμβαίνει διεθνώς.
Η Ελλάδα δεν πήγε καλύτερα ή χειρότερα από άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν έχει σοβαρό υγειονομικό σύστημα καθώς τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μείωναν τις δαπάνες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Την μάχη την κέρδισαν ιατροί και νοσηλευτές οι άνθρωποι που επέδειξαν ύψιστο επαγγελματισμό, αυτοί ήταν οι νικητές αυτής της μάχης απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό που λόγω καλοκαιριού… αποσύρεται πάει διακοπές ο κορωνοιός… θα αποκτήσει μαύρισμα από την ηλιοθεραπεία... και θα δούμε εάν επανέλθει από Σεπτέμβριο ή θα πάει μόνιμα διακοπές.
Μπορεί ο κορωνοιός ή νόσος του Wuhan ή κινεζικός κορωνοιός ή (κατά τους αμερικανούς κομουνιστικός κορωνοιός)… να υιοθετήσει το δικό του μήνυμα και να Μείνει Μόνιμα Διακοπές μακράς διαρκείας.... 
Τα κράτη και η Ελλάδα ως μίμος για να πετύχουν τον στόχο τους φόβισαν την κοινωνία.
Οι πολίτες έπρεπε να ακούν επί καθημερινής βάσεως μια μικρή ομάδα, που χρήστηκε υπεύθυνη, να καθοδηγεί την κοινωνία, παντελώς άγνωστων ανθρώπων… που βαφτίστηκαν υπεύθυνοι, βαφτίστηκαν αυθεντίες και επέβαλλαν αστυνομικό κράτος.
Το ακόμη χειρότερο τα πρόστιμα ήταν μια τουλάχιστον προσβλητική και ανήθικη ενέργεια... ακόμη και στα δύσκολα εισπρακτικές πολιτικές ακολουθήθηκαν.
Πρωτοφανές, αντισυνταγματικό και ανήθικο μια μικρή ομάδα, άγνωστων έως πρότινος ανθρώπων απέκτησαν κεκαλυμμένη αλαζονική συμπεριφορά από την μεθυστική προβολή.
Η καραντίνα της κοινωνίας δια του φόβου, οδήγησε μεγάλο μέρος της άβουλης κοινωνίας στο προσωρινό συμπέρασμα, ότι στην Ελλάδα και διεθνώς δεν υπάρχουν άλλες ασθένειες, ο καρκίνος π.χ. σταμάτησε να σκοτώνει τους ανθρώπους, μόνο ένας ιός μπορεί να σκοτώσει ο κορωνοιός... όλες οι άλλες ασθένειες... θεραπεύτηκαν.
Το φτάρνισμα δεν μπορεί να είναι ένα κλασικό κρυολόγημα... μόνο κορωνοιός, τίποτε άλλο.
Ο έλληνας πίστεψε ότι ξαφνικά καμία άλλη αρρώστια δεν πρέπει να τον ανησυχεί, μόνο ο κορωνοιός.
Την ίδια στιγμή με ευκολία κάρφωνε τον συμπολίτη του που έβγαινε στην πλατεία ή στην παιδική χαρά η μητέρα με το παιδί της, ο έλληνας δεν πειθάρχησε απλά φοβήθηκε.... και ορισμένοι έβγαλαν τα κόπλεξ τους. 
Χρησιμοποιήθηκε ο φόβος του θανάτου για να πειθαρχήσει απέναντι σε μια ανοησία. 
Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πολύ πιο έγκαιρα επιστρέψει στην λογική, έπρεπε έγκαιρα να είχε εγκαταλείψει τον παραλογισμό της καραντίνας.
Το φαιδρό… μήνυμα Μείνε στο Σπίτι αποσύρθηκε και ο έλληνας επανέρχεται στην εργασία του.
Το μήνυμα της Ελλάδος επί 45 ημέρες έπρεπε να ήταν Μείνε στην Εργασία σου, πάρε προφυλάξεις, κράτησε τις ευπαθείς ομάδες μακριά από το ρίσκο.
Το εύκολο ήταν Μείνε στο Σπίτι που σημαίνει επειδή δεν έχουμε σοβαρό σύστημα Υγείας και για να μην πλημμυρίσουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με αρρώστους, Μείνε στο Σπίτι.
Όμως το ίδιο σύστημα πιο οργανωμένα θα μπορούσε να λειτουργήσει και με το σύνθημα Μείνε στην Εργασία.
Φθάνοντας στο σήμερα.
Οι ανοησίες φεύγουν, η λογική επανέρχεται πάλι η Ελλάδα ως μίμος, υιοθετεί την μάσκα.
Οι έλληνες πρέπει να φορούν μάσκα, η οποία θα έρθει από την Κίνα, η οποία προκάλεσε τον κορωνοιό.
Μέσα στο Καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες… οι έλληνες θα φορούν μάσκα και αυτό είναι υποχρεωτικό, πόση ανοησία λοιπόν;
Η καραντίνα αποσύρεται, η μάσκα έρχεται για ένα αδιανόητο λόγο αλλά το είπαν επιστήμονες… που είναι αυθεντίες… και οι οποίοι στην κυριολεξία δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Η ανόητη μάσκα ένα ακόμη παρεπόμενο της ανόητης καραντίνας.

Σε ένα καίριο τομέα η Ελλάδα δεν μιμήθηκε τον έξω κόσμο αλλά τον κακό εαυτό της στην οικονομία…

Η Ελλάδα, ενώ ακολούθησε άβουλα τις άλλες χώρες και μιμήθηκε με όρους υγειονομικούς τα άλλα κράτη σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σε ένα τομέα αποφάσισε να ακολουθήσει την δική της συνταγή.
Στην οικονομία παρά το σοκ της καραντίνας, έδωσε τα λιγότερα αποδεδειγμένα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
Η Γερμανία σε δημοσιονομικά κίνητρα, δαπάνες και εγγυήσεις έφθασε να έχει χορηγήσει το 60% του ΑΕΠ, η Ελλάδα το 5,2% και αυτό θεωρείται...  απλά αποτυχία.
Θα σπεύσουν πολλοί με τα κλασικά επιχείρημα της ψωροκώσταινας ότι η Ελλάδα έπρεπε να προτάξει την υγεία αλλά επειδή δεν είχε χρήματα λόγω μνημονίων και αποτυχημένων πολιτικών διακυβέρνησης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.
Ξεχάσαμε ότι η Ελλάδα κατέρρευσε επειδή ο Καραμανλής έχασε τον έλεγχο στο χρέος, ήρθε ο Παπανδρέου που απέτυχε και ακολούθησαν Σαμαράς και Τσίπρας που έλαβαν σκληρά μέτρα μνημονίου.
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά έριξε το ήδη μπαταρισμένο καράβι στα βράχια και εν συνεχεία δια της επιβολής και τιμωρίας σύρθηκε σε ανακωχή με τους δανειστές και σαν καλό πεκινουά πειθάρχησε πλήρως στα μέτρα λιτότητας...  αφήνοντας ένα καλό ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι που η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει. 
Το 2010 η Ελλάδα είχε χρέος 356 δισεκ. όσο χρέος έχει και σήμερα το 2020.
 Η Ελλάδα αποσύρει τα μέτρα επειδή ο κορωνοιός, αντιμετωπίστηκε, επειδή ο κορωνοιός πάει διακοπές για ηλιοθεραπεία ή γιατί το Ταμείο είναι μείον και η κυβέρνηση δεν είχε άλλους τρόπους να στηρίξει τις κλειστές επιχειρήσεις… που απλά δεν θα μπορούσαν να μείνουν κλειστές;
Η Ελλάδα μιμήθηκε τις άλλες χώρες αλλά υιοθέτησε την φτωχή ελληνική λογική… δώσε λίγα ψίχουλα τώρα και βλέπουμε στην πορεία.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει εκτιμήσεις για το 2020 και 2021 τουλάχιστον ουτοπικές.
Ενώ η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι θα απαιτηθούν 3 χρόνια  δηλαδή το 2023, για να επανέλθει η οικονομία στα προ κορωνοιού επίπεδα δηλαδή το 2019… η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το 2021 θα έχουν υπερκαλυφθεί τα πάντα.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κάθε 4 ημέρες άλλαζαν τις εκτιμήσεις τους για το ποσοστό ύφεσης της Ελλάδος.
Ενώ δεν ξέρουν τι ύφεση θα έχει η Ελλάδα και για τον λόγο αυτό επιλέγουν 2 ή 3 σενάρια… γνωρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τι θα συμβεί το 2021…όχι άλλο σανό… ήμαρτον.
Η κυβέρνηση τα έκανε όλα λάθος;
Όχι προφανώς και όχι, ο μιμητισμός την βοήθησε να έχει καλές υγειονομικές εξελίξεις και η έλλειψη ταμείου που σημαίνει ότι δίνει τα λιγότερα για την στήριξη της εθνικής οικονομίας σημαίνει ότι η μαύρη τρύπα θα είναι μικρότερη αλλά οι επιχειρήσεις δεν θα ανακάμψουν γρήγορα.
Ο τουρισμός σε κάποιο μικρό βαθμό θα κινηθεί ειδικά ο εσωτερικός τουρισμός και ίσως δειλά να έρθουν και κάποιοι ξένοι καμία σχέση όμως με το 2018 ή 2019.
Η Ελλάδα κράτησε χαμηλά τον πήχη των θανάτων λόγω του κορωνοιού αλλά κράτησε ακόμη πιο χαμηλά τον πήχη στήριξης της εθνικής οικονομίας.
H κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί εάν έκανε κάτι λάθος, όχι αυτή θα ήταν άδικη κριτική απέναντι σε μια πανδημία, η κυβέρνηση όμως επικρίνεται γιατί έδωσε τα λιγότερα στην οικονομία.
Η καραντίνα - με οικονομικούς όρους - ήταν, είναι και θα είναι οικονομική ηλιθιότητα…
Όμως ξαφνικά πρέπει να αναφερθεί το εξής… οι λαθρομετανάστες που πήγαν, σταμάτησαν να έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και στα νησιά ο συνωστισμός μειώθηκε… που να πήγαν άραγε;
Μήπως στην ενδοχώρα;
Εν μέσω κορωνοιού μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα ενώ την ίδια στιγμή όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews τα χρήματα της ΕΕ τα 700 εκατ πήγαν στον ΟΗΕ και στους μετανάστες όχι στην Ελλάδα.
Κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών η Ελλάδα ακόμη δεν έχει πάρει ούτε ευρώ για την πανδημία από την Ευρώπη.
Λοιπόν η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη για την στήριξη της εθνικής οικονομίας και υγείας στην αντιμετώπιση του κορωνοιού και δεν πήρε ούτε τα 700 εκατ για τους λαθρομετανάστες.
Τα μαύρα μας τα χάλια.....
To bankingnews από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε την λογική Μείνε στην Εργασία και κατέκρινε την ηλιθιότητα της καραντίνας.
Το bankingnews δεν επικρίνει όσους υιοθέτησαν το μήνυμα Μείνε στο Σπίτι... απλά εμείς θεωρούμε πιο σωστό μήνυμα Μείνε στην Εργασία σου και αυτό υιοθετήσαμε πλήρως. 
Ένας από τους βασικούς λόγους που το bankingnews δεν πήρε τα χρήματα της διαφημιστικής προβολής του Μείνε στο Σπίτι ήταν επειδή ιδεολογικά ταχθήκαμε κατά αυτής της ανοησίας.
Δεν μπορεί να επικρίνουμε ένα μήνυμα και να λαμβάνουμε διαφήμιση γι΄αυτό;
Τα χρήματα που αναλογούν στο bankingnews όπως έχουμε ανακοινώσει δόθηκαν δωρεά στο εθνικό σύστημα Υγείας... είμασταν το ΜΟΝΟ μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έκανε αυτή την πράξη.
Τα 20 εκατ για διαφημιστική προβολή Μείνε στο Σπίτι είναι απόφαση ντροπής ή απλά ήταν ένας τρόπος για να βοηθήσει η κυβέρνηση τα μέσα ενημέρωσης που πάσχουν να επιβιώσουν, γιατί πολλά εξ αυτών έχουν χρεοκοπήσει;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης