Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μείωση νέων κρουσμάτων, αύξηση των νεκρών

Κορωνοϊός -  Ιταλία: Μείωση νέων κρουσμάτων, αύξηση των νεκρών
Σε 209.328 ανέρχεται ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 28.710 και  79.914 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους ακόμη 474 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.900 νέα κρούσματα, ενώ  1.665 ασθενείς δεν έχουν πλέον τη νόσο.
Πάντως,  1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στο μεταξύ,  το τελευταίο 24ωρο μικρό περιορισμό παρουσιάζει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, με 65 λιγότερες μολύνσεις.
Ωστόσο, σημειώνεται αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς έχασαν την ζωή τους 205 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.
Ακόμη, έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς, ενώ συνεχίζουν να μειώνονται για 29η μέρα οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Η αύξηση των νεκρών ενισχύει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι βαθμιαία και ότι είναι αναγκαίο να εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων στις διάφορες περιφέρειες της χώρας.
Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαΐου οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.
Τέλος, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι ανακοίνωσε ότι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης