Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται ένα ισχυρό οικονομικό πακέτο ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών

Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται ένα ισχυρό οικονομικό πακέτο ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών
"Tο αντίδοτο στην ύφεση είναι η παροχή γενναίας ρευστότητας στις ευρωπαϊκές οικονομίες", αναφέρει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Η πρώτη αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού ήταν κάπως “φτωχή”.
Τα πρώτα 500 δις φαίνεται πως δεν είναι αρκετά και ικανά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του covid 19», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου.

Προσθέτει ότι «τόσο στη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και στις τηλεδιασκέψεις που συμμετέχω σε επίπεδο υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ως Ελλάδα έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά, με λίγα, ούτε πολύ αργά.
Χρειάζεται ένα ισχυρό οικονομικό πακέτο ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών, που να βασίζεται περισσότερο σε επιδοτήσεις, και όχι σε νέο δανεισμό».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης στέλνει μήνυμα προς τις χώρες του Βορρά να ακούσουν τη φωνή του Νότου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως σημειώνει «ενώ το 2010 αντιμετωπίστηκε διαφορετικά η κρίση, σήμερα, η υγειονομική κρίση απαιτεί, κάθε άλλο παρά ποτέ, κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων.
Υπάρχει ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και κοινές παρεμβάσεις, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.
Οι φειδωλοί του Βορρά θα πρέπει να ακούσουν τη φωνή του Νότου!
Και σε αυτό δεν χωρά καθυστέρηση».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σχετίζεται άμεσα και με το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που κατά τον ίδιο, «δεν μπορεί να είναι ένα παιχνίδι πόκερ, αλλά χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά, ειδικά, τώρα, λόγω και των επιπτώσεων του κορωνοϊού».
Σημειώνει πως το αντίδοτο στην ύφεση είναι η παροχή γενναίας ρευστότητας στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Περαιτέρω, ο κ. Βαρβιτσιώτης , αφού υπογραμμίζει πως «η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα αποτελεί αντικείμενο αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο», σημειώνει πως «αν υπάρχουν λάθη ή αστοχίες, πρέπει να διορθώνονται.
Αυτό έγινε και στην περίπτωση των ΚΕΚ».
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι «η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλαπλές και παράλληλες κρίσεις.
 Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, είχε να αντιμετωπίσει την απειλή στον Έβρο και την επιχείρηση εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας.
Το έκανε κι αυτό με επιτυχία!
Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά και στο Αιγαίο».
«Η Άγκυρα πρέπει να αντιληφθεί ότι και για το δικό της καλό, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των κανονιοφόρων και των προκλήσεων σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο.
Εμείς επιδιώκουμε τη συνεννόηση και τη σταθερότητα», καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης