Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pyatt: Η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων με τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία

Pyatt: Η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων με τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία
Η βελτίωση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα θα έχει θετικό επενδυτικό αντίκτυπο στο μέλλον
Εύσημα στην Ελλάδα για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, περιλαμβανομένης της καινοτόμου και επιτυχημένης ψηφιοποίησης πολλών κυβερνητικών διαδικασιών έδωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.
Σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο αμερικανός πρεσβευτής αναφέρεται στους επαίνους που κέρδισε η Ελλάδα από πολλούς διεθνείς εταίρους και ΜΜΕ που συνέβαλλε αναμφίβολα στη βελτίωση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα ως μελλοντικό επενδυτικό προορισμό.
Ο κ. Pyatt υπογραμμίζει ακόμη, ότι "οι αμερικάνικες επιχειρήσεις στην Ελλάδα επέδειξαν τεράστια γενναιοδωρία και η ευρηματικότητά τους βοήθησε τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση".
Παράλληλα τονίζει ότι "συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε αμερικανικές επενδύσεις σε κομβικούς τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές περιλαμβανομένων του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και του FSRU, νέων αδειών αιολικών πάρκων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας".
Αναφερόμενος στην πανδημία ο αμερικανός Πρέσβης τονίζει ότι συζητά συχνά με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησής μας σε αυτή την πανδημία, επενδύσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ στην έρευνα και στους διαγνωστικούς ελέγχους που θα επιτρέψουν την επάνοδο της ομαλής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Τέλος, σημειώνει στο άρθρο του οτι "προσβλέπουμε σε αύξηση της συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας καθώς αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτό το παγκόσμιο οικονομικό σοκ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης