Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Οι επενδυτές στις ΗΠΑ έχουν παρκάρει 4,7 τρισ. δολ.

Bank of America Merrill Lynch: Οι επενδυτές στις ΗΠΑ έχουν παρκάρει 4,7 τρισ. δολ.
Τα αδρανή μετρητά έφτασαν τα 4,7 τρισ. δολ.», σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch
Περίπου 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια παραμένουν «παρκαρισμένα», σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch (BofA).
Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία reports ροής, που δείχνουν ότι, ενώ οι αλγόριθμοι, λόγω της συγκυρίας, προβαίνουν σε αγορές, οι επενδυτές και, γενικά, τα hedge funds συνεχίζουν τις πωλήσεις – κάτι που σημαίνει πως λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν το τρέχον ράλι.
Ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος δείκτης που επιβεβαιώνει πως η υφιστάμενη bull market θα εξασθενήσει σύντομα.
Παρά τη μεγάλη άνοδο τον μήνα Απρίλιο, τα αδρανή μετρητά σημείωσαν ρεκόρ, καθώς έφτασαν τα 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενα κατά 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες εννέα εβδομάδες.
Όπερ σημαίνει πως οι επενδυτές, αντί να διακινδυνεύουν το κεφάλαιό τους, το έχουν «σταθμεύσει» σε αδρανή χρηματοοικονομικά ισοδύναμα, καθώς δεν πιστεύουν στη δυναμική άλλων περιουσιακών στοιχείων, είτε πρόκειται για ομόλογα είτε για μετοχές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την BofA, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες προβαίνουν σε αθρόες πωλήσεις (από τη στιγμή που ο S&P 500 ξεπέρασε τις 2.800 μονάδες).
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το ποσοστό αποταμίευσης των αμερικανικών νοικοκυριών έφτασε το 13%, το υψηλότερο τα τελευταία 40 χρόνια.



Συνεπώς, σύμφωνα με τους αναλυτές της BofA, δεν τίθεται ζήτημα κατά πόσο μπορεί η ανάκαμψη να επιτευχθεί.
Η σωστή ερώτηση είναι αν υπάρχει η θέληση για επιστροφή στην ομαλότητα και αποκατάσταση.

Αν μη τι άλλο, το τρέχον ράλι, λοιπόν, δεν οφείλεται σε τίποτε άλλο, παρά μόνον στο γεγονός πως η Fed έχει ρίξει τον τελευταίο καιρό στην αγορά περισσότερη ρευστότητα από ό,τι Ιαπωνία τα τελευταία 30 χρόνια.
Aπό την άλλη, οι Αμερικανοί παραμένουν συντηρητικοί, κάτι που εξηγεί γιατί, παρά το ράλι, διαπιστώνονται επιθετικές τοποθετήσεις σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου τα οποία τελούν υπό την εγγύηση της Fed.
Ειδικότερα, εκτός από 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις, αυτή την εβδομάδα επενδύθηκαν 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα του δημοσίου και 0,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, ενώ πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις μετοχών ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης, οι επενδυτές συνεχίζουν να συνωστίζονται στους κλάδους της τεχνολογίας (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και της υγείας (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης