Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Προκλητικό ο Μητσοτάκης να μιλά για λεφτόδεντρα – Κανένα πειστικό σχέδιο για την οικονομία

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Προκλητικό ο Μητσοτάκης να μιλά για λεφτόδεντρα – Κανένα πειστικό σχέδιο για την οικονομία
Η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει, όσα ζήσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τονίζοντας ότι είναι προκλητικό να μιλά για «λεφτόδεντρα» απέναντι στην αγωνία των πολιτών και κατηγορώντας τον ότι δεν έχει καμία πειστική απάντηση και σχέδιο για την οικονομία.
«Το βάθος και την έκταση της κρίσης που βιώνουμε δεν μπορεί να τα υπολογίσει κανείς με ακρίβεια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών με την χρηματοπιστωτική κρίση.
Η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας μας εξελίσσεται σε συντριπτική και γυρνάμε στις ημέρες αγωνίας των πρώτων χρόνων της κρίσης, όταν εφαρμόστηκε το δόγμα του σοκ στην ελληνική κοινωνία.
Είναι προκλητικό απέναντι σε αυτή την αγωνία ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει για «λεφτόδεντρα» – κάτι που παραπέμπει στην πιο βαθιά μνημονιακή περίοδο.
Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας μας.
Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο με την ολιγωρία της κυβέρνησης.
Αν συνεχίσουμε με αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, σε λίγους μήνες δεν θα μιλάμε για επιχειρήσεις με προβλήματα και εργαζομένους που υποαπασχολούνται, αλλά για χιλιάδες λουκέτα και εκτόξευση της ανεργίας.
Και τότε θα απαιτηθούν πολύ υψηλότερες δημόσιες δαπάνες» είπε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «χρειάζονται ρηξικέλευθες, ριζοσπαστικές και πειστικές απαντήσεις».
«Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», που αξιοποιεί εμπροσθοβαρώς 26 από τα 50 δισ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα - 14 δισ. δημοσιονομική δαπάνη με απευθείας ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων και 12 δισ. εγγυοδοσίες.
Αλλά δεν έχουμε δει καμία πειστική απάντηση, κανένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Χάνουμε πολύτιμο χρόνο ως ελληνική οικονομία και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας.
Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι αν συνεχίσει την πολιτική της ολιγωρίας, των αποσπασματικών και ανεπαρκών μέτρων τότε πολύ φοβόμαστε ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογίζεται τώρα και από την ΤτΕ» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS