Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά έντεκα ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 41,9 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά έντεκα ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 41,9 μονάδες ο PMI
Η απασχόληση στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούνιο του 2009
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα για τον μεταποιητικό κλάδο στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/5) στοιχεία της Markit, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ισχυρή πτώση τόσο στην εγχώρια ζήτηση όσο και στη ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 41,9 μονάδες, έναντι 44,8 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα ετών.
Μάλιστα, η πτώση του δείκτη PMI αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Markit, στις 43,7 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούνιο του 2009, καθώς οι χαμηλότερες λειτουργικές απαιτήσεις οδήγησαν ορισμένες επιχειρήσεις στη μείωση του εργατικού τους δυναμικού.
Οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2009, ενώ ο υποδείκτης αισιδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2012, όταν και δημιουργήθηκε από τη Markit.
«Η ύφεση του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία εντάθηκε τον Απρίλιο, καθώς οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού παρέλυσαν και η παγκόσμια ζήτηση υποχώρησε περαιτέρω», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, διευκρινίζοντας ότι «η πτώση στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση στις αρχές του 2009».
«Οι προοπτικές για τους παραγωγούς αγαθών στην Ιαπωνία θα συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την παγκόσμια ανάκαμψη, όταν αυτή συμβεί εν τέλει», προσθέτει ο κ. Hayes, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι να περάσουμε την κορύφωση της πανδημίας και να ανακάμψει η ζήτηση, ένα μεγάλο μέρος της ιαπωνικής μεταποιητικής οικονομίας θα παραμείνει κλειστό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης