Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Allianz αναλαμβάνει το κόστος του υγειονομικού υλικού για την ασφάλεια 15.000 αιμοδοτών σε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας

tags :
Η Allianz αναλαμβάνει το κόστος του υγειονομικού υλικού για την ασφάλεια 15.000 αιμοδοτών σε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας
Η Allianz αντιλαμβανόμενη την αυξανόμενη ανάγκη για συλλογή αίματος λόγω της κρίσης του COVID-19, προχωρά στην ανάληψη του κόστους της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών
Η Allianz αντιλαμβανόμενη την αυξανόμενη ανάγκη για συλλογή αίματος λόγω της κρίσης του COVID-19, προχωρά στην ανάληψη του κόστους της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κατά τη διενέργεια εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας που θα εξασφαλίσουν 15.000 μονάδες αίματος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία παράσχει στην Π.Ο.Σ.Ε.Α. 30.000 γάντια νιτριλίου, 300 συσκευασίες αντισηπτικού, 15.000 μάσκες προσώπου και 60 θερμόμετρα μετώπου που θα καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες 15.000 εθελοντών αιμοδοτών σε ολόκληρη την χώρα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η συλλογή αίματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μειώνεται δραματικά, μείωση που αγγίζει το 40% στις μονάδες αίματος που συλλέγονται.
Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού δεν σταματούν και οι τακτικά μεταγγιζόμενοι πάσχοντες υπολογίζονται σε 2.200 για τις ανάγκες των οποίων χρειάζονται περίπου 120.000 μονάδες αίματος τον χρόνο.
Με στόχο την εξασφάλιση επάρκειας αίματος για την εξισορρόπηση των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας πραγματοποιείται ανά την Ελλάδα σειρά εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας και εκτός των νοσοκομείων, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, τους δήμους, τους φορείς και τις οργανώσεις κάθε περιοχής.
Σε αυτή την προσπάθεια, είναι κρίσιμο να τηρούνται τα προληπτικά μέτρα προστασίας της υγείας τόσο των οργανωτών των αιμοδοσιών όσο και των αιμοδοτών, ώστε αμφότεροι να είναι ασφαλείς και να συνεχιστεί η προσφορά αίματος που η χώρα χρειάζεται.
Σε μία εποχή που η κοινωνική προσφορά αποκτά μεγαλύτερη αξία από ποτέ, η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Allianz.
Στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύει τη δράση σημαντικών οργανισμών και φορέων που με το έργο τους αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης του COVID-19 ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Για την υλοποίηση της δωρεάς η Allianz ένωσε τις δυνάμεις της και αυτή τη φορά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ένα από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας, υποστηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες με σκοπό την ουσιαστική συνεισφορά σε θέματα όπως η μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, η αναβάθμιση της υγείας και η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων που επηρεάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

antonisvasilopoulos1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης