Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πανελλήνιες 2020 - Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2020 - Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων
Το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (με το Νέο και με το Παλαιό σύστημα) και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020.
Οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια, ενώ μια ημέρα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ με το πρώτο μάθημα εξέτασης τη νεοελληνική γλώσσα.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στα βασικά μαθήματα, με την Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Προσανατολισμού.
Τις ίδιες ημερομηνίες θα εξετασθούν οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο ξεκινά παραδοσιακά με την Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας και για τις δύο κατηγορίες υποψηφίων.
Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16/6 και θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις Τρίτη 30/6 με τις εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας.
Φέτος δεν θα αλλάξει ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ σε σχέση με πέρυσι, όταν ήταν περίπου 79.000.
Μετά τα βασικά μαθήματα θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο κ.λπ.), το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
 
Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης