Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης, να βγει μπροστά σε μία περίοδο ελλείμματος παγκόσμιας ηγεσίας

Βαρβιτσιώτης: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης, να βγει μπροστά σε μία περίοδο ελλείμματος παγκόσμιας ηγεσίας
Σε μία περίοδο ελλείμματος παγκόσμιας ηγεσίας, η Ευρώπη ως παγκόσμιος παίκτης, πρέπει να βγει μπροστά, επιδεικνύοντας έμπρακτα αλληλεγγύη αλλά και σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στους πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ανοίξουν σταδιακά η οικονομία και η κοινωνία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε το μεσημέρι με τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ στη χώρα μας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα επιστροφής στην κανονικότητα και αναφέρθηκε στην επιτυχία του ελληνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και στις επιπτώσεις που έχει η κρίση του COVID19 στην οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν προστάτευσαν τις ζωές των Ελλήνων πολιτών, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και τον τουρισμό, που αποτελεί περίπου το ¼ του εγχώριου ΑΕΠ.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός, όπως γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να στείλει ένα δυνατό μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους πολίτες της, αλλά και αξιοπιστίας προς τις αγορές, με επίκεντρο την ανάκαμψη των οικονομιών των κρατών-μελών της.
Ειδική αναφορά έκανε στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα μια εκ των προτέρων δέσμευσης στο υψηλότατο επίπεδο, μέσω της εμπροσθοβαρούς αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού.
«Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
Σε μία περίοδο ελλείμματος παγκόσμιας ηγεσίας, η Ευρώπη ως παγκόσμιος παίκτης, πρέπει να βγει μπροστά, επιδεικνύοντας έμπρακτα αλληλεγγύη αλλά και σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και αξίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (15.5-18.11.2020), με κεντρικό άξονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του COVID19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης