Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ
Βασική προϋπόθεση να μην είναι στον Τειρεσία υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Τη θέση ότι όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα έχει εκδώσει ένα τραπεζικό προϊόν, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου πληρώνεται από την τράπεζα για δυο χρόνια.
«Όποια μικρομεσαία επιχείρηση αισθάνεται την ανάγκη ότι χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης, μπορεί να το ζητήσει και σήμερα από την τράπεζα της αρεσκείας της.
Βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι στον Τειρεσία» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ελληνικό, τονίζοντας πως αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.
Για την παραγωγή μασκών, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε πως στην εγχώρια παραγωγή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια με τη λειτουργία δύο εργοστασίων παραγωγής μασκών με μηνιαία παραγωγή 20 εκατομμύρια μάσκες, ενώ τόνισε ότι το κόστος της μάσκας έχει μεν αυξηθεί λόγω και της αυξημένης ζήτησης.
«Η τιμή πάντως της μάσκας μίας χρήσης θα ομαλοποιηθεί, όπως έγινε και στα αντισηπτικά» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, είπε πως «αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα προβλήματα και τόση η δουλειά και η πίεση που το τελευταίο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης