Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS για Deutsche Bank: Ανθεκτική, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά

DBRS για Deutsche Bank: Ανθεκτική, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά
Θετικά αποτιμά τα αποτελέσματα της Deutsche Bank ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, ωστόσο διατηρεί επιφυλάξεις λόγω της πανδημίας
Ανθεκτικό χαρακτηρίζει ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό Deutsche Bank, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι τα δύσκολα έρχονται.
Όπως επισημαίνει, η Deutsche Bank ανέφερε κέρδη για το α’ τρίμηνο πάνω από τις προβλέψεις, χάρη στην ισχυρή απόδοση των επενδύσεων στις οποίες είχε προβεί.
Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στα κέρδη του α’ τριμήνου αποτυπώθηκε κυρίως στις προβλέψεις για ζημιές από χορηγήσεις δανείων και στην επέκταση του ισολογισμού της τράπεζας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ρευστότητας.
Ωστόσο, η DBRS θεωρεί πως ο κορωνοϊός θα επηρεάσει περαιτέρω δυσμενώς τα θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας τα επόμενα τρίμηνα.
Εν γένει, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως ο κορωνοϊός δεν έχει θέσει εν αμφιβόλω το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank.
Η τράπεζα έχει πετύχει όλους τους στόχους της, ιδίως την περιστολή δαπανών, διατηρώντας μάλιστα όλες τις θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος που διαμόρφωσε η πανδημία, η Deutsche Bank ανέστειλε προσωρινά ορισμένους από τους βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς της στόχους, όπως η κερδοφορία.
Η DBRS Morningstar παρακολουθεί τις οικονομικές μετρήσεις της τράπεζας και την απόκλιση από τους εσωτερικούς στόχους της.

Θετικά τα αποτελέσματα το α’ τρίμηνο του 2020, αλλά πίεση στα κεφάλαια

Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2020 θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς υποστηρίζει η Deutsche Bank και η εξέλιξη αυτή δίνει ώθηση στην μετοχή με κέρδη έως +11% στα 6 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 12,40 δισ ευρώ.
Η Deutsche Bank δημιούργησε περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα το πρώτο τρίμηνο του 2020, σημείωσε έκπληξη στα κέρδη, ωστόσο τόνισε ότι θα χάσει έναν βασικό στόχο κεφαλαίου, αν και προσωρινά.
Η Deutsche bank αναμένει να αναφέρει κέρδη προ φόρων σε ενοποιημένη βάση ύψους 206 εκατομμυρίων ευρώ (223 εκατομμύρια δολάρια) και καθαρό κέρδος 66 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα έσοδα αναμένεται να είναι 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις από το Bloomberg για 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η έκθεση της Deutsche Bank - πλήρεις λεπτομέρειες παραμένουν προγραμματισμένες για τις 29 Απριλίου - υποδηλώνει ότι η Deutsche bank ακολούθησε τις πρακτικές των αμερικανικών τραπεζών.
Το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή σχεδόν 18.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια ως μέρος μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης για την αποκατάσταση της κερδοφορίας της τράπεζας μετά από 5 χρόνια ζημιών.
Τον Μάρτιο, η τράπεζα ανέστειλε τα σχέδια για απολύσεις ευρείας κλίμακας λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.Χαμένοι στόχοι
Η Deutsche δήλωσε ότι ο δείκτης κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 ήταν 12,8% στο τέλος του τριμήνου, από 13,6% στα τέλη Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι επανεξετάζει τους στόχους του 2020 για το CET1 και τη μόχλευση.
Περίπου 40 μονάδες βάσης της μείωσης των κεφαλαίων προήλθαν από την πανδημία κοραναϊού, μια κρίση που ώθησε τις επιχειρήσεις να κλείσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η τράπεζα δεν αναμένει να εκπληρώσει το στόχο της αναλογίας μόχλευσης 4,5% για το 2020 και ότι είναι πιθανό να πέσει προσωρινά κάτω από έναν προηγούμενο στόχο CET1 τουλάχιστον 12,5%.
«Η διοίκηση έχει λάβει τη σαφή απόφαση να επιτρέψει στο κεφάλαιο να πέσει προσωρινά κάτω από τον στόχο της, προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες και την ευρύτερη οικονομία σε αυτή τη στιγμή της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η τράπεζα.
Η Deutsche Bank αναμένει ότι τα έξοδα από τόκους να είναι 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες ήταν πιθανώς περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιδόσεις της Deutsche bank συγκρίνονται ευνοϊκά με την Credit Suisse AG, η οποία ανακοίνωσε ζημίες
Οι καλύτεροι από το αναμενόμενο αριθμοί της Deutsche μπορεί τουλάχιστον να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση στους επενδυτές της τράπεζας, οι οποίοι έχουν επωμιστεί μεγάλες απώλειες χωρίς να απορροφηθεί η πληρωμή μερισμάτων.
Η μετοχή, η οποία σημείωσε ιστορικό χαμηλό τον περασμένο μήνα, έχει μειωθεί 21% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης