Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έμποροι: Προ των πυλών οι εξώσεις αν δεν μειωθούν τα μισθώματα - Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση

Έμποροι: Προ των πυλών οι εξώσεις αν δεν μειωθούν τα μισθώματα - Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση
Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο εμπορικός κόσμος
Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος  με την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των καταστημάτων θα τρέχουν τα έξοδα και πρώτα από όλα το ενοίκιο του οποία  πρέπει να καταβληθεί προς στα τέλη του μήνα.
Η κυβέρνηση  από την πλευρά  της ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά για το τι θα πράξει  για το μήνα Μάιο όπως και για τους επόμενους  μήνες του έτους.
Η αγορά προεξοφλεί ότι η ρύθμιση που έγινε στα ενοίκια για το δίμηνο Μαρτίου και Απριλίου θα επεκταθεί και τον Μάιο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε κάποιες ανακοινώσεις.
Η Lamda Development που διαχειρίζεται εμπορικά κέντρα  για το μήνα  Απρίλιο ζητάει μόνο το 30%  του μισθώματος χωρίς να  έχει  κάνει γνωστό τι θα πράξει το Μάιο.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Metro Mall προχωρά σε μείωση του μισθώματος στο 65% για τον Απρίλιο αναμένοντας και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον τρέχοντα μήνα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται  να αντιμετωπίσει ο κλάδος της εστίασης καθώς οι  επαγγελματίες θα κληθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με ο ιδιοκτήτη ακινήτου, το οποίο στις περιπτώσεις αυτές ταυτίζεται με φυσικά πρόσωπα τα οποία να σημειωθεί βιοπορίζονται  από το μίσθωμα ενός καταστήματος καθώς αποτελεί  συμπληρωματικό εισόδημα.
Επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης  της πανδημίας στα καταστήματα καφέ και εστιατόρια  κατεβάζουν  τις  προσδοκίες  των εσόδων  τα οποία πιθανότατα δεν θα καλύπτουν τα βασικά τους έξοδα.
Αρκετοί επαγγελματίες διατυπώνουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη των πραγμάτων  και εκφράζουν φόβους ότι στην περίπτωση που δεν ρυθμιστεί με κυβερνητική  απόφαση  η καταβολή  του ενοικίου,  δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο  οι εξώσεις να εκτιναχθούν στα ύψη.
Προτρέπουν τους ιδιοκτήτες να αναπροσαρμόσουν  τις οικονομικές απαιτήσεις  τους,  κατανοώντας  την ιδιαιτερότητα των συνθηκών που επικρατούν επισημαίνοντας  ότι το ύψος των μισθωμάτων δεν μπορεί να διατηρηθεί στα επίπεδα  που ήταν πριν ξεσπάει  η πανδημία του κορωνοϊου.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης