Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cuomo (ΗΠΑ): Επικρίνει την «εξαιρετικά επικίνδυνη» πολιτικοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας

Cuomo (ΗΠΑ): Επικρίνει την «εξαιρετικά επικίνδυνη» πολιτικοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Ν. Υόρκης, ζήτησε μια διακομματική προσέγγιση στην πανδημία, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, δηλώνοντας πως όταν αρχίζει να πολιτικοποιείται μία κατάσταση σαν αυτή, το μόνο που λείπει είναι να κοπεί η χώρα στα δυο
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo δήλωσε σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίιου, ότι ακούει τη «μουσική μιας προεκλογικής περιόδου» στην αντιμετώπιση από την Ουάσινγκτον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου επί πολλών θεμάτων, ο Cuomo επέκρινε αυτό που ονόμασε «εξαιρετικά επικίνδυνη» πολιτικοποίηση της αντίδρασης σε μια πανδημία που έχει προκαλέσει το θάνατο σε πάνω από 58.000 Αμερικανούς και έχει αφήσει εκατομμύρια άνεργους.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανταλλάζει βέλη με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και άλλους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, έκανε έναν υπαινιγμό στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Έχω ακούσει αυτήν τη μουσική στο παρελθόν.
Αυτή είναι η μουσική μιας προεκλογικής περιόδου, αυτή είναι η μουσική μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, και μπαλόνια και ‘Εμείς εναντίον αυτών’ και ‘Εμείς είμαστε οι καλοί και αυτοί οι κακοί’ και αυτό είναι δηλητήριο αυτή τη στιγμή στο σημείο που βρισκόμαστε», είπε ο κυβερνήτης στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού.
Ο Cuomo, ο οποίος είχε προηγουμένως κατακεραυνώσει την πρόταση του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, που ανέφερε ότι Πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη θα πρέπει να είναι σε θέση να κηρύξουν πτώχευση, εάν οικονομικά παραλύσουν από την κρίση, επιτέθηκε φραστικά σήμερα εναντίον του γερουσιαστή της Φλόριντα, Rick Scott.
Ο Scott, επίσης Ρεπουμπλικανός, τόνισε την Δευτέρα ότι είναι θλιβερή η ιδέα ότι «υποτίθεται ότι πρέπει να τους διασώσουμε».
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παρουσίασε σήμερα στοιχεία που δείχνουν ότι η Φλόριντα λαμβάνει 30 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από όσα δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε ετήσια βάση, ενώ το Κεντάκι, πατρίδα του McConnell, αποκομίζει καθαρή εισροή 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια.
Η Νέα Υόρκη, αντίθετα, συνεισφέρει 29 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο ετησίως από όσα λαμβάνει πίσω σε ομοσπονδιακή βοήθεια, δήλωσε ο Cuomo.
«Ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι αυτοί;» ρώτησε ρητορικά.
«Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης τους διασώζει κάθε χρόνο»
Παράλληλα είπε ότι οι νοσηλείες ασθενών για την Covid-19, μειώθηκαν χθες, συνεχίζοντας μια πτώση για τρίτη εβδομάδα.
Ωστόσο, ανακοίνωσε 330 νέους θανάτους, παρόμοιο επίπεδο με τις τελευταίες ημέρες, και τόνισε ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία αυξήθηκε ελαφρώς, μια εξέλιξη που σημείωσε ότι «δεν είναι καλή».
Πρόσθεσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά για να άρει την εντολή για κατ’οίκον περιορισμό που λήγει στις 15 Μαΐου, σημειώνοντας ότι η Γερμανία έχει καταγράψει άνοδο στα ποσοστά μόλυνσης από τη στιγμή που χαλάρωσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Ζήτησε μια διακομματική προσέγγιση στην πανδημία.
«Πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας.
Όταν αρχίζετε να πολιτικοποιείτε αυτήν την κατάσταση και αρχίζετε να λέτε "κόκκινο" και "μπλε", και "αυτή η ομάδα" και "η άλλη ομάδα", μπορείτε επίσης να πάρετε μια σφήνα και να την καρφώσετε ακριβώς στη μέση αυτής της χώρας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης