Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η επιστροφή στην κανονικότητα επαναφέρει τη σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Η επιστροφή στην κανονικότητα επαναφέρει τη σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης
Με το που δόθηκε το σύνθημα ότι επιστρέψουμε στην κανονικότητα η αντιπολίτευση σήκωσε τους τόνους, γεγονός που προμηνύει σφοδρή αντιπαράθεση σήμερα στο κοινοβούλιο.
Με το που δόθηκε το σύνθημα ότι επιστρέψουμε στην κανονικότητα η αντιπολίτευση σήκωσε τους τόνους, γεγονός που προμηνύει σφοδρή αντιπαράθεση σήμερα (30/4) στο κοινοβούλιο.
Υπό το πρίσμα αυτό, στη Βουλή αναμένεται να έχουν την πρώτη τους σύγκρουση από την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε την «πόρτα» της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.
H προγραμματισμένη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την οποία προκάλεσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία καθώς και για την αντιμετώπιση της επόμενης μέρας με την σταδιακή επαναφορά σε μια νέα καθημερινότητα, αναμένεται να εξελιχθεί σε έφ όλης της ύλης.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, με την ευχή να είναι το τελευταίο που γίνεται εξ αποστάσεως, επισήμανε ότι έχει «πολύ μεγάλη σημασία να εξηγήσουμε τι έχουμε κάνει - γιατί έχουμε κάνει πολλά - για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων αυτής της πανδημίας».
Παράλληλα, επανέλαβε πως όλοι γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε «απέναντι σε μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
Εχουμε απλώσει, όμως, ένα πλέγμα προστασίας, κυρίως για την απασχόληση, για τις επιχειρήσεις.
Και αυτό θα εξακολουθεί να είναι το πρώτο μας μέλημα, καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, έκανε λόγο για πυκνό νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Ιουλίου ενώ ανακοίνωσε ότι η Βουλή δεν θα διακόψει τις εργασίες της φέτος για θερινά τμήματα και ως τις 31 Ιουλίου πρέπει να έχουν ψηφιστεί 26 νομοσχέδια.
Από την αντίπερα όχθη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα του για το πως θα κινηθεί σήμερα στη Βουλή,  κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας «θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά» ενώ τόνισε ότι  «η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη».
Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως, όπως σημείωσε, «αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μιας μικρής επιχειρηματικής ελίτ». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές, όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».
Πάντως, υπογράμμισε ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για την διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας».
Σε αυτό το σκηνικό, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην αίθουσα της ολομέλειας.

Χρύσα Κλειτισώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης