Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Όλα τα φάρμακα που χορήγησε το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό αποδείχθηκαν αποτελεσματικά

Ρωσία: Όλα τα φάρμακα που χορήγησε το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό αποδείχθηκαν αποτελεσματικά
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία ανέρχονται σε 99.399 και οι θάνατοι σε μόλις 972
Στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα που συνέστησε το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashka σε σημερινή του, 29/4, ανακοίνωση.
«Σήμερα η κατάσταση με τα μέσα ατομικής προστασίας έχει αλλάξει προς το καλύτερο, οι αλλαγές είναι κολοσσιαίες.
Διαπιστώνουμε ότι ήδη υπάρχουν αποθέματα μέσων προστασίας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον κορωνοϊό.
Αναφερόμενος στα φάρμακα που δίνονται σε νοσούντε με κορωνοϊό, ο Murashka, είπε ότι «στην πραγματικότητα όλα τα φάρμακα, που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής προστασίας του καταναλωτής Rospotrebnadzor Anna Popova, δήλωσε ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες η ταχύτητα με την οποία διασπείρεται ο κορωνοϊός στην Ρωσία μειώθηκε σημαντικά χάρη στα περιοριστικά μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 99.399 και οι θάνατοι σε μόλις 972.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης σήμερα, ότι στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις στρατιωτικές ακαδημίες καταγράφηκαν περισσότερα από 2.600 κρούσματα κατά την περίοδο από τον Μάρτιο έως τις 29 Απριλίου.
Στις Ένοπλες δυνάμεις καταγράφηκαν 1.045 κρούσματα, τα οποία διαγνώστηκαν μετά από τέστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν σε μαζική κλίμακα. Θετικοί βρέθηκαν επίσης 1.075 φοιτητές στις στρατιωτικές ακαδημίες, όπως και 277 καθηγητές και 279 άτομα που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό.
Περίπου 100 άτομα που ανήκουν στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό έχουν αναρρώσει σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης