Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δορυφορικές εικόνες πολυτελών σκαφών υποδεικνύουν πως ο Kim Jong Un βρίσκεται στην αγαπημένη του βίλα

Δορυφορικές εικόνες πολυτελών σκαφών υποδεικνύουν πως ο Kim Jong Un βρίσκεται στην αγαπημένη του βίλα
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις πρόσφατες κινήσεις των πολυτελών σκαφών που χρησιμοποιούνται συχνά από τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και το περιβάλλον του κοντά στην περιοχή Wonsan
Δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τις πρόσφατες κινήσεις των πολυτελών σκαφών που χρησιμοποιούνται συχνά από τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και το περιβάλλον του κοντά στην περιοχή Wonsan παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις ότι βρισκόταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο, σύμφωνα με ειδικούς που παρακολουθούν το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ.
Οι εικασίες για την υγεία και το που βρίσκεται ο Kim Jong Un ξέσπασαν μετά την άνευ προηγουμένου απουσία του στις 15 Απριλίου εορτασμούς για τα γενέθλια του αείμνηστου παππού του και του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Kim Il Sung.
Την Τρίτη, ο ιστότοπος παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας, NK PRO, έδωσε στη δημοσιότητα εμπορικές δορυφορικές εικόνες που έδειξαν ότι τα σκάφη που χρησιμοποιούσε συχνά ο Kim Jong Un είχαν κάνει κινήσεις σε μοτίβα που υποδηλώνουν ότι αυτός ή οι συνοδοί του μπορεί να βρίσκονται στην περιοχή Wonsan.
Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι πιθανό ο Kim Jong Un να μένει εκεί, πιθανώς για να αποφύγει την έκθεση στον νέο κορωνοϊό, και έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι είχε κάποιο είδος σοβαρής ασθένειας.
Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η υγεία και η τοποθεσία του Kim Jong Un είναι καλά φυλαγμένα μυστικά και είναι δύσκολο να ληφθούν αξιόπιστες πληροφορίες στη Βόρεια Κορέα.
Η τελευταία φορά που τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα ανέφεραν σχετικά με το πού βρίσκεται ο Kim Jong Un  ήταν όταν προήδρευσε μιας συνάντησης στις 11 Απριλίου, αλλά υπήρχαν σχεδόν καθημερινές αναφορές ότι έστειλε επιστολές και διπλωματικά μηνύματα.
Image
Το παραθαλάσσιο συγκρότημα του Kim Jong Un στο Wonsan, στην ανατολική ακτή της χώρας, περιέχει βίλες επισκεπτών και εξυπηρετείται από ιδιωτική παραλία, γήπεδο μπάσκετ και ιδιωτικό σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με ειδικούς και δορυφορικές εικόνες.
«Είναι ένα από τα αγαπημένα του σπίτια», δήλωσε ο Michael Madden, εμπειρογνώμονας στα θέματα της Βόρειας Κορέας στο Κέντρο Stimson που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Ο Madden είπε ότι ο Kim Jong Un εκτιμάται ότι έχει περίπου 13 σημαντικά θέρετρα σε όλη τη χώρα, αν και φαίνεται ότι χρησιμοποιεί μόνο τακτικά περίπου τα μισά από αυτά.
Το Wonsan είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένο θέρετρο, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον Kim να ταξιδεύει εύκολα σε άλλες περιοχές κατά μήκος της ακτής ή να επιστρέφει γρήγορα στην Πιονγκγιάνγκ με το ιδιωτικό του τρένο ή κατά μήκος ενός ειδικού αυτοκινητόδρομου που προορίζεται για χρήση μόνο από η οικογένεια Κιμ ή ανώτερους αξιωματούχους είπε ο Madden.
Τ Wonsan πιστεύεται από ορισμένους εμπειρογνώμονες ότι είναι η γενέτειρα του Kim Jong Un, εν μέρει επειδή πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο παλάτι της οικογένειας εκεί, αν και η επίσημη ιστορία δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει πού γεννήθηκε.
Η περιοχή Wonsan έχει επίσης γίνει εμβληματική της στρατηγικής Kim για επιβίωση βασισμένη σε συνδυασμό οικονομικής ανάπτυξης, τουρισμού και πυρηνικών όπλων.
Ανακατασκεύασε την πόλη των 360.000 ανθρώπων και θέλει να τη μετατρέψει σε τουριστικό hotspot δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τους τελευταίους μήνες, το έργο καθυστέρησε επανειλημμένα, εν μέρει λόγω των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η Wonsan υπήρξε επίσης η σκηνή μερικών από τις ανανεωμένες στρατιωτικές ασκήσεις και δοκιμές πυραύλων του Kim Jong Un, τις οποίες συνέχισε εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης με την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης