Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ευκαιρία ο κορωνοϊός για τα funds που αγοράζουν NPLs στην Ευρώπη

Fitch: Ευκαιρία ο κορωνοϊός για τα funds που αγοράζουν NPLs στην Ευρώπη
Έκθεση της Fitch Ratings για τις εταιρείες διαχείρισης NPLs
Η άνευ προηγουμένου περίοδος κρίσης και αβεβαιότητας που διανύει η παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού, εμπεριέχει και ευκαιρίες για ορισμένους κλάδους, όπως οι εταιρείες που αγοράζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) στην Ευρώπη, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ο όγκος των NPLs θα αυξηθεί σημαντικά το 2020 και μετά, έπειτα από αρκετά χρόνια πτώσης (κατά 40% στην ΕΕ μεταξύ 2017 και 2019 με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών).
«Αυτό θα αποτελέσει μια σαφή ευκαιρία για αγοραστές δανείων που είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν επιπλέον αγορές χαρτοφυλακίου, αν και η τιμολόγηση μελλοντικών αγορών χαρτοφυλακίου θα είναι πιο δύσκολη, δεδομένης της αδύναμης και αβέβαιης προοπτικής για βασικούς παράγοντες αποτίμησης χαρτοφυλακίου, όπως το ΑΕΠ και η απασχόληση.
Επιπλέον, αν και οι ρυθμιστικές αρχές επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους για μείωση των μη εξυπηρετούμενων τραπεζών σε ευρωπαϊκούς τραπεζικούς τομείς, οποιαδήποτε προσωρινή χαλάρωση στους στόχους μείωσης των NPLs των τραπεζών θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές για την απόκτηση NPLs. (…)
Οι Ευρωπαίοι αγοραστές χρέους αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω του κορωνοϊού.
Ενώ αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των EBITDA και σε αυξημένη μόχλευση ταμειακών ροών, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον τομέα είναι πιο θετικές λόγω της πιθανής αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε όλες τις αγορές.
Εκδότες που έχουν μακροπρόθεσμο προφίλ χρηματοδότησης, καλή διαφοροποίηση ανά τύπο αγοράς και περιουσιακού στοιχείου, είναι σε καλή θέση για να αντέξουν τις τρέχουσες πιέσεις. (…)
Η ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεων NPLs αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια, υποστηριζόμενη από συνεχείς προσπάθειες μείωσης των NPLs στις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως σε Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

Image
Image  ImageImageImage
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης