Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Η μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου θα συνεχιστεί και τον Μάιο, παρά τη συμφωνία του OPEC+

Novak (Ρωσία): Η μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου θα συνεχιστεί και τον Μάιο, παρά τη συμφωνία του OPEC+
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας επεσήμανε ότι το χάος που παρατηρήθηκε στις τιμές του WTI ανέδειξε την αναγκαιότητα νέων περικοπών στην παραγωγή
Τη θέση ότι η μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου θα συνεχιστεί και τον Μάιο του 2020, παρά την εφαρμογή της νέας συμφωνίας του OPEC+, διατύπωσε σήμερα (29/4) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χώρα θα εφαρμόσει πλήρως τις περικοπές που έχουν ανακοινωθεί.
Ειδικότερα, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι «το χαμός που παρατηρήθηκε στις τιμές του αμερικανικού αργού WTI ανέδειξε την αναγκαιότητα νέων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου», ενώ διευκρίνισε ότι «η μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου θα συνεχιστεί και τον Μάιο».
Ωστόσο, ο κ. Novak διευκρίνισε ότι «θα συμμορφωθούμε πλήρως με τη συμφωνία του OPEC+ τον Μάιο», ενώ τόνισε ότι «οι ρωσικές εταιρείες θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά -19% σε σχέση με τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, ως μέρος της συμφωνίας».
«Οι μικρές ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, καθώς και οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τις περικοπές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Novak, ο οποίος απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για τα επίπεδα στα οποία θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου το επόμενο διάστημα.
«Αυτή τη στιγμή δε θα βρει κάποιος ανθρώπους που θα πραγματοποιήσουν πρόβλεψη για τις τιμές», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός, διευκρινίζοντας ότι εάν γνώριζε κανείς πότε θα σταματήσει η εκάπλωση του κορωνοϊού και ποια θα είναι η αύξηση της ζήτησης, τότε θα μπορούσε να πει ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου.
Για το σύνολο του 2020, ο κ. Novak δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα υποχωρήσει κατά -15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που θα αποτελέσει την πρώτη ετήσια πτώση από το 2008.
Η μέση ημερησία παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία θα διαμορφωθεί μεταξύ των 9,6 εκατ. και των 10 εκατ. βαρελιών, έναντι 11,25 εκατ. βαρελιών ημερησίως το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι η ετήσια πτώση που είχε σημειωθεί το 2008, εν μέσω υποχώρησης στις τιμές του πετρελαίου λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διαμορφώθηκε στο -0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης