Πολιτική

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο – Περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο – Περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας
Τη Δευτέρα 11/5 θα επαναλειτουργήσει το υπόλοιπο 25% της εμπορικής δραστηριότητας είπε ο κ.Παπαθανάσης
Τη θέση ότι το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, αναφέροντας πως η άρση των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα 4/5 περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας.
«Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας.
Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο βήμα αφού είναι και το βήμα που θα μετρηθεί από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους για την αξιολόγηση του προγράμματος» υπογράμμισε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος υποστήριξε πως θα ανακοινωθεί από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και από ειδικούς ένας εύκολος τρόπος για την αυτοσχέδια κατασκευή πάνινων μασκών που θα είναι επαναχρησιμοποιημένες.
«Θα είναι ένα κάλυμμα μύτης και στόματος και έτσι δεν θα μπαίνουμε στο έξοδο να αγοράζουμε μάσκες μίας χρήσης» είπε ο κ.Παπαθανάσης, αναφέροντας πως σε αυτήν την πρώτη φάση «θα έχουμε το χρόνο να δούμε και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».
«Στο πλαίσιο αυτό, επιλέξαμε κάποιες ανάγκες που βρίσκονται περίπου στο 10% των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει» τόνισε ο υφυπουργός, αναφέροντας πως τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει το υπόλοιπο 25% της εμπορικής δραστηριότητας.
«Ο ένας πελάτης ανά 15 τμ ισχύει στα σούπερ μάρκετ.
Στα 30 τμ θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 5 εργαζόμενοι και πελάτες» είπε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου, ανέφερε πως «το 7-10 δεν είναι υποχρεωτικό είναι δυνητικό.
Επιπλέον, ο κ.Παπαθανάσης είπε πως «τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με κανόνες», ότι «οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου» ενώ υπογράμμισε πως από την 1η Ιουνίου «μόνο σε εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες», όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.
Αναφορικά με την υποστήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις ο κ.Παπαθανάσης τόνισε το ότι μια επιχείρηση που είχε αναστείλει τη λειτουργία της επανεκκινεί, σημαίνει ότι περνά στις πληττόμενες και στην κατεύθυνση αυτή «ό,τι ισχύει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ισχύει και για την επιχείρηση που επανεκκινεί» από τη Δευτέρα και στο εξής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης