Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Υποχώρησαν κατά -42% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 605 εκατ. στερλίνες - Στα 6,3 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Υποχώρησαν κατά -42% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 605 εκατ. στερλίνες - Στα 6,3 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +20% στα 6,3 δισ. στερλίνες
Πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Barclays για το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/4) η βρετανική τράπεζα, η οποία διέθεσσε συνολικά 2,1 δισ. στερλίνες σε προβλέψεις για ζημίες από δάνεια τα οποία επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -42% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 605 εκατ. στερλίνες, ενώ τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν πτώση της τάξεως του -38% στα 913 εκατ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Barclays αυξήθηκαν κατά +20% σε ετήσια βάση, στα 6,3 δισ. στερλίνες, ενώ τα λειτουργικά έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +13% στα 4,2 δισ. στερλίνες.
«Η Barclays δεσμεύεται να στηρίξει τους πελάτες της και την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της κρίσης», δήλωσε οε διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, διευκρινίζοντας ότι «παρά τη μακροοικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19, η θέση του Ομίλου παραμένει ισχυρή, αντικατοπτρίζοντας το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μας μοντέλο».
«Δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την οικονομική ύφεση που εξελίσσεται και το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το 2020 αναμένεται να είναι δύσκολο», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης