Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed - Στο +0,44% ο Shanghai Composite, ο Kospi +0,70%

tags :
Ήπια κέρδη στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed - Στο +0,44% ο Shanghai Composite, ο Kospi +0,70%
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (29/4) οι αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,44% στις 2.822,44 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,12% και τις 10.514,17 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακές μεταβολές, στο +0,02% και τις 24.581 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,47% στις 10.772,22 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,70% στις 1.947,56 μονάδες, ενώ παρόμοια είναι η άνοδος για τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,67% και τις 4.560,07 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,51% στις 5.393,40 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε νέο πακέτο στήριξης ύψους 240 δισ. δολ. προκειμένου να στηρίξει περαιτέρω τη μάχη της χώρας απέναντι στην πανδημία του Covid-19 και να περιορίσει τον αντίκτυπο του ιού στην εγχώρια οικονομία.
«Δε χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε οι αγορές της Ασίας να επιστρέψουν ξανά στο λεωφορείο του ράλι», αναφέρει σε σημείωμά του ο επικεφαλής αγορών της AxiTrader, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές αναμένουν μία σημαντική επανεγγραφή της δήλωσης πολιτικής από την Επιτροπή της Fed, η οποία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι οι ρυθμίσεις στην πολιτική θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί».
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα επιτόκια, ενώ παράλληλα αναμένουν ότι ο κ. Powell θα δηλώσει πως η τρέχουσα οικονομική κρίση παραμένει υπό έλεγχο, μετά τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, και η οικονομία της χώρας θα ξεκινήσει τη διαδικασία επανεκκίνησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με πτώση, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημειώθηκε τη δευτέρα, με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί κατά -1,40% στις 8.607,73 μονάδες, εν μέσω πιέσεων στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,13% στις 24.101,55 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά -0,52% στις 2.863,39 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης