Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων – Βαριά πρόστιμα για συνωστισμό

Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων – Βαριά πρόστιμα για συνωστισμό
Ότι ανοίγει από τις 4/5, μπορεί να ξανακλείσει υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι η νέα φάση με την άρση των πρώτων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα 4/5 θα είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη από αυτή που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαυτούν ως προς την τήρηση των μέτρων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε ότι στόχος είναι η επαναφορά στην κανονικότητα σε φάσεις, αν και διεμήνυσε πως ό,τι ανοίγει, μπορεί να ξανακλείσει εφόσον υπάρξει νέα ένταση στα κρούσματα.
«Για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας.
Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό θα είναι βαριά.
Στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα.
Τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες και τους πολίτες για τις μάσκες όπου είναι υποχρεωτικές ή τις αποστάσεις των τραπεζιών» είπε ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στη δημόσια υγεία, ο κ.Πέτσας υπογράμμισε ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.
«Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις, έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις και από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ.
Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν στους πολίτες.
«107.000  συμπολίτες μας πήραν την έκτακτη ενίσχυση πριν το Πάσχα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού».
«Θα στηρίξουμε την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος.
Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, τόνισε ότι «πάμε βήμα – βήμα εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επιστροφή στην κανονικότητα με τη μέγιστη δυνατή προστασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης