Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Υποχώρησαν κατά -12% τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,22 δισ. δολ. - Στα 4,33 δισ. δολ. τα έσοδα

Standard Chartered: Υποχώρησαν κατά -12% τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,22 δισ. δολ. - Στα 4,33 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +13% σε ετήσια βάση, στα 4,33 δισ. δολ.
Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Standard Chartered για το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά την αύξηση που σημειώθηκε στα έσοδα της βρετανικής τράπεζας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε σημαντική άνοδο των πιστωτικών απομειώσεων.
Ειδικότερα, τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -12% σε ετήσια βάση, στα 1,22 δισ. δολ. καθώς οι πιστωτικές απωμειώσεις κατέγραψαν «άλμα» σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, στα 962 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της Standard Chartered κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +13% στα 4,33 δισ. δολ. λόγω ισχυρής απόδοσης στις επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών αγορών της τράπεζας.
Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -4,2% στα 1,84 δισ. δολ. ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου υποχώρησε κατά 0,14 ποσοστιαίες μονάδες, στο 1,52%.
Για το 2020, η Standard Chartered αναμένει ότι η συντονισμένη μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα περιορίσει επιπλέον τα έσοδα κατά 600 εκατ. δολ.
«Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Standard Chartered εμφανίζουν ισχυρή επιτυχία καθώς εξελίσσεται ο αντίκτυπος του COVID-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να δείξουμε κάθε μέρα ότι είμαστε εδώ για καλό, ως άτομα και ως σύνολο, και είμαι περήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτή την πρόκληση οι 91.000 συνάδελφοί μου σε όλο τον κόσμο».
«Ανάμεσα στις πολλές πρωτοβουλίες υποστήριξης που αναπτύσσονται στις 59 αγορές μας, έχουμε ξεκινήσει ένα παγκόσμιο ταμείο ύψους 50 εκατ. δολ. με δωρεές από τους συναδέλφους και την τράπεζα, για παροχή βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί από τον COVID-19 και για σχετικές οικονομικές επιτπώσεις», ανέφερε ο κ. Winters, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να κάνουμε τη διαφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης