Τελευταία Νέα
Speculator

Που το πάει το ΧΑ με την τελευταία άνοδο; Τι μηνύματα στέλνει η τεχνική εικόνα δεικτών και μετοχών

tags :
Που το πάει το ΧΑ με την τελευταία άνοδο; Τι μηνύματα στέλνει η τεχνική εικόνα δεικτών και μετοχών
Εντός των ορίων η κίνηση της αγοράς σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση – Προσπάθεια υπέρβασης του κινητού των 30 ημερών από δείκτες και μετοχές
Εντός των ορίων που εδώ και καιρό έχουν θέσει οι αναλυτές που παρακολουθούν τα γραφήματα κινείται η αγορά.
Η τελευταία σημαντική άνοδος, η απόκτηση απόστασης από τις 585 μονάδες και η προσέγγιση των 650 μονάδων έχει βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία, έχει κάνει το ΧΑ να κινείται ανάλογα με τις μεγάλες αγορές αλλά δεν έχει αλλάξει τη μεγάλη εικόνα.
Όπως τονίζουν τεχνικοί αναλυτές σε ό,τι αφορά το γενικό δείκτη μόνο υπέρβαση της περιοχής 660-680 μονάδων θα μπορούσε να αλλάξει την τεχνική εικόνα από πτωτική σε ανοδική.
Όποια κίνηση κάτω από αυτή την περιοχή εκλαμβάνεται ως διόρθωση από τα χαμηλά.
Οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι και δεν περιμένουν πως η ταλαιπωρία τελείωσε, καθώς ακόμα δε γνωρίζουν πόσο θα κρατήσει η κρίση, πόσο θα στοιχήσει στο ΑΕΠ και στα εταιρικά αποτελέσματα.
Όπως αναφέρουν δεν αποκλείουν μία νέα υποχώρηση αλλά δε πιστεύουν ότι θα γράψει νέα χαμηλά η αγορά.
Αναφορικά με τον FTSE 25 ο ανοδικός στόχος εξαντλείται στην περιοχή των 1.600-1.650 μονάδων με το στοπ να τοποθετείται στις 1.410 μονάδες.
Οι τράπεζες έδωσαν αντίδραση στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά μόνο πάνω από τις 370 μονάδες σε κλείσιμο για τον τραπεζικό δείκτη, βελτιώνεται η εικόνα.
Σημειώνεται πως ο δείκτης έκλεισε χθες (28/4) στις 350 μονάδες.
Το ΧΑ μετά από καιρό μπόρεσε και ξεπέρασε τον εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών στη συνεδρίαση της 27/4 και χθες μπόρεσε και απομακρύνθηκε.
Το ΧΑ λίγο πάνω από τις 660 μονάδες εισέρχεται ξανά εντός του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού.
Πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών κινούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως: Aegean, Coca Cola, Motor Oil, Viohalco, Titan, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ (δοκιμάζει τον αντίστοιχο των 100 ημερών), ΟΠΑΠ, Lamda, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ κ.α.
Ωστόσο, οι περισσότερες απλά κινούνται οριακά πάνω από τον κινητό μέσο χωρίς να έχουν «αποδράσει».
Επομένως οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν, αν μπορούν να σπρώξουν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών και των δεικτών, ή αν η διάσπαση του κινητού μέσου δε θα μπορέσει να δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση και η εικόνα των διεθνών αγορά θα επηρεάσει την πορεία τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης