Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεκκίνηση του τουρισμού επιχειρεί η Βουλγαρία την 1η Ιουλίου

Επανεκκίνηση του τουρισμού επιχειρεί η Βουλγαρία την 1η Ιουλίου
Το υπουργείο εξετάζει και την καθιέρωση συστήματος προσφορών για διακοπές των Βούλγαρων σε εσωτερικούς προορισμούς
Την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία, η οποία αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ, προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο που παρουσίασε, σήμερα, η αρμόδια υπουργός, N. Angelova, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις δράσεις του υπουργείου, οι οποίες στοχεύουν στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.
Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.
Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακυρωμένες κρατήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).
Το υπουργείο εξετάζει, επίσης, και την καθιέρωση συστήματος προσφορών για διακοπές των Βούλγαρων σε εσωτερικούς προορισμούς.
Πρόκειται -όπως εξήγησε η κ. Angelova - για την εκστρατεία «Ανακαλύψτε ξανά τη Βουλγαρία». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο συζητά με τους δημάρχους των παραθαλάσσιων δήμων τη δυνατότητα να παρέχονται ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες δωρεάν ή σε συμβολική τιμή.
Η κ. Angelova επισήμανε, επίσης, ότι όσοι προπλήρωσαν διακοπές που δεν έγιναν, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια προσφορά, μια άλλη ημερομηνία ταξιδιού ή επιστροφή χρημάτων.
Αναφερόμενη στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των εταιρειών του κλάδου, η κ. Angelova υπενθύμισε τα άτοκα δάνεια με εγγύηση του βουλγαρικού Δημοσίου για τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους καθώς και όσους τελούν σε άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης