Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Bild που ζητάει 150 δισ. αποζημίωση από την Κίνα και ο Trump αναφέρει: Η Κίνα θα πληρώσει – Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν 400 δισ

Μετά την Bild που ζητάει 150 δισ. αποζημίωση από την Κίνα και ο Trump αναφέρει: Η Κίνα θα πληρώσει – Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν 400 δισ
Η γερμανική εφημερίδα Bild υπολόγισε ένα κόστος ύψους σχεδόν 150 δισ. ευρώ (περίπου 162 δισ. δολάρια) ως οικονομική ζημία στη Γερμανία λόγω της κρίσης
Μετά την Γερμανία που ζητάει 150 δισεκ. ευρώ ως αποζημίωση από την Κίνα και οι ΗΠΑ θα ζητήσουν αποζημίωση από του Κινέζους για τον κορωνοιό.
Με βάση εκτιμήσεις οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ζητήσουν 400 δισεκ. δολάρια αποζημίωση.
Προς το παρόν, τα συνολικά κρούσματα κορωνοιού στις ΗΠΑ πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, ο Πρόεδρος Trump ξαναχτύπησε, απειλώντας την Κίνα, ως υπαίτια της καταστροφής που προκάλεσε ο κορωνοιός.
Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν πολύ περισσότερα από τα 160 δισεκ. από αυτά που ζητάει η Γερμανία δήλωσε ο Trump.
Ο Trump έκανε τα σχόλια από το Rose Garden στο Λευκό Οίκο στις 27 Απριλίου 2020 όταν ρωτήθηκε για άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild που ανέφερε ότι η Κίνα πρέπει να αποζημιώσει με 150 δισεκ. ευρώ για τον αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος απάντησε ότι είχε μια «πολύ πιο καλή» ιδέα:
«Έχουμε τρόπους να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα από αυτό», δήλωσε ο Trump.
Η Γερμανία κοιτάζει τα πράγματα, και κοιτάμε τα πράγματα, και μιλάμε για πολύ περισσότερα χρήματα από ό, τι μιλά η Γερμανία
Δεν έχουμε προσδιορίσει ακόμη το τελικό ποσό.
Είναι πολύ σημαντικό", πρόσθεσε ο Trump, υποδηλώνοντας ότι θα ήταν σημαντικά περισσότερα από τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρουν οι Γερμανοί.
Ο Trump προφανώς υπονοεί κυρώσεις παρά το γεγονός ότι επέδειξε  θετική συνεργασία με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, ο Trump είπε υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τους θεωρήσετε υπόλογους.
Κάνουμε πολύ σοβαρές έρευνες, όπως πιθανότατα γνωρίζετε.
Και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την Κίνα.
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την κατάσταση.
Επειδή πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να σταματήσει στην πηγή του κορωνοιού.
 Θα μπορούσε να είχε σταματήσει γρήγορα και δεν θα είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική εφημερίδα Bild υπολόγισε ένα κόστος ύψους σχεδόν 150 δισ. ευρώ (περίπου 162 δισ. δολάρια) ως οικονομική ζημία στη Γερμανία λόγω της κρίσης.
Την ιδέα των αποζημιώσεων στην Κίνα δεν υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, με τον Υπουργό Εξωτερικών Heiko Mass να περιγράφει την έννοια ως «απατηλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης