Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro (Βραζιλία): Διόρισε τον πρώην εισαγγελέα Mendonca νέο υπουργό Δικαιοσύνης

Bolsonaro (Βραζιλία): Διόρισε τον πρώην εισαγγελέα Mendonca νέο υπουργό Δικαιοσύνης
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας είχε υπηρετήσει προηγουμένως ως γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας και θεωρείτο κάποτε πως στόχευε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro διόρισε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, νέο υπουργό Δικαιοσύνης τον 47χρονο Andre Mendonsa, αντικαθιστώντας τον Sergio Moro, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή κατηγορώντας τον αρχηγό του κράτους για υπερβάσεις καθήκοντος, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο Mendonsa, είχε υπηρετήσει προηγουμένως ως γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας και θεωρείτο κάποτε πως θα προαλειφόταν για μία μελλοντική κενή θέση στο πανίσχυρο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας.
Ως γενικός εισαγγελέας, ο Mendonsa πιστώνεται με την ανάκτηση από το Δημόσιο περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ρεάις (1,33 δισεκατομμύρια δολάρια) από εταιρείες που κατηγορούνται για διαφθορά, χάρις στην πολιτική της επιείκειας εκ μέρους του κράτους εάν η εταιρεία συμφωνήσει να συνεργασθεί με τις δικαστικές έρευνες.
Παράλληλα, ο Alesandre Ramazem, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βραζιλίας (Abin), διορίσθηκε αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας, σε αντικατάσταση του αποπεμφθέντος από τον Bolsonaro Mauricio Valeiso, η οποία απετέλεσε το σημείο τριβής με τον Moro.
Ο Ramazem είναι στενός φίλος της οικογένειας Bolsonaro και είχε αναλάβει την προσωπική ασφάλεια του τότε υποψηφίου για την προεδρία, μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο νυν πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2018.
Ο Ramazem είχε τοποθετηθεί στην κεφαλή της υπηρεσίας πληροφοριών τον περασμένο Ιούλιο.
Ο Moro, πρώην δικαστής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διαλεύκανση οικονομικών σκανδάλων και στη φυλάκιση διεφθαρμένων επιχειρηματιών και πολιτικών (μεταξύ αυτών και του πρώην προέδρου Luiz Inasio Lula da Silva, υποστήριξε πως οδηγήθηκε στην παραίτηση διότι ο Bolsonaro είχε απολύσει τον αρχηγό της ομοσπονδιακής αστυνομίας για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης