Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πήγαμε καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πήγαμε καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, ο τουρισμός θα πάει καλύτερα υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πήγαν καλύτερα από τους στόχους που είχαν τεθεί διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Τα μέτρα ελήφθησαν για δύο βασικούς λόγους.
Πρώτον, για να προλάβει το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενα περισσότερα περιστατικά, και ο δεύτερος για να μειωθεί η καμπύλη διασποράς του ιού» ανέφερε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.
«Δεν θα επιστρέψουμε αυτομάτως στην παλιά μας ζωή.
Και μέτρα προστασίας θα λαμβάνουμε και μάσκες θα φοράμε εκεί που πρέπει και αντισηπτικά θα έχουμε.
Έως ότου βρεθεί εμβόλιο ο COVID θα είναι εδώ» είπε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η καραντίνα ήταν πρωτόγνωρη αλλά και η απόπειρα επανεκκίνησης μίας οικονομίας που βρέθηκε σε τόσο μεγάλο διάστημα σε καραντίνα, αποτελεί επίσης πρωτόγνωρο γεγονός.
«Παρόλο αυτά η κυβέρνηση είναι πολύ καλά προετοιμασμένη στο μέτρο του εφικτού, διατεθειμένη να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπως έκανε και κατά την πορεία του κλεισίματος, διότι ο στόχος είναι τα μέτρα που λαμβάνονται να έχουν και πρακτική εφαρμογή, δηλαδή λέμε ότι φτιάχνουμε εγγυοδοτικό ταμείο δανείων έως 7,5 εκ., θα δίνουν οι τράπεζες τα δάνεια γρήγορα;
Θέλουμε να δείχνουμε ακριβώς στον κόσμο τι θα γίνεται γιατί θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια, ότι υπάρχει σχέδιο, ξέρουμε τι κάνουμε και που πηγαίνουμε» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει πολύ μεγάλο ποσό του ΑΕΠ της αποτελούμενο από αυτούς τους δύο κλάδους, τονίζοντας πως αν και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει πρόβλεψη πως θα συμπεριφερθούν τους επόμενους μήνες, εκτίμησε ότι ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, εάν τα ξενοδοχεία ανοίξουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχουν σχετικές πτήσεις για να φέρουν τους τουρίστες και αν οι βόρειες χώρες έχουν μέχρι τότε μία καλύτερη πορεία προς τον ιό.
«Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ειδικά για τον τουρισμό, θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό, το οποίο θα έχει θετική επίπτωση τελικά» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης