Διεθνή

HSBC: Υποχώρησαν κατά -57% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,79 δισ. δολ. - Στα 13,7 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
HSBC: Υποχώρησαν κατά -57% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,79 δισ. δολ. - Στα 13,7 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5% σε ετήσια βάση, στα 13,7 δισ. δολ.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της HSBC Holdings για το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/4) η επενδυτική τράπεζα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και η πτώση στις τιμές του πετρελαίου προκάλεσαν αύξηση των πιστωτικών ζημιών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -57% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, στα 1,79 δισ. δολ. ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά -48% στα 3,2 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της HSBC κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5% στα 13,7 δισ. δολ. έναντι 14,4 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά τις αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες, σημειώθηκε αύξηση στα 3 δισ. δολ. για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ η τράπεζα αναμένει ότι η κρίση του κορωνοϊού θα προκαλέσει πλήγμα στα έσοδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Την ίδια στιγμή, η κερδοφορία αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη για το 2020, ενώ η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να διαμορφωθεί σε μονοψήφιο αριθμό.
«Ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία του Covid-19 στους πελάτες μας αποτέλεσε τον κύριο μοχλό της αλλαγής στις οικονομικές μας επιδόσεις από την αρχή του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της τράπεζας, Noel Quinn, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Η επακόλουθη αύξηση των πιστωτικών ζημιών για το πρώτο τρίμηνο συνέβαλε στη σημαντική πτώση των κερδών προ φόρων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους», τόνισε ο κ. Quinn, διευκρινίζοντας ότι «συενχίζουμε να προχωράμε με άλλους τομείς του μετασχηματισμού μας, με στόχο την παροχή μίας ισχυρότερης επιχείρησης, η οποία είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να βοηθήσει τους πελάτεας μας να ευδοκιμήσουν στην ανάκαμψη που θα έρθει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης