Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Και τον Σεπτέμβριο η ίδια φοβία θα υπάρχει για τα σχολεία – Ο Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα

Πέτσας: Και τον Σεπτέμβριο η ίδια φοβία θα υπάρχει για τα σχολεία – Ο Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα
Σκοπός όλων των μέτρων δεν είναι για να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, αλλά να βγούμε από αυτά είπε ο κ.Πέτσας
Το στίγμα για το πώς θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στη νέα κανονικότητα θα δώσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πέτσας υποστήριξε πως ο κ.Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα πως για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με ασφάλεια, θα πάμε με ασφάλεια και θα αξιολογούμε τα δεδομένα, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από τους πολίτες τις νέες συνήθειες που αποκτήσαμε στη διάρκεια του κορωνοϊού να τις διατηρήσουμε.
«Παράλληλα, θα υπάρξουν και κάποιες ειδικές συστάσεις για ένα χρονικό διάστημα για κλειστούς χώρους, όπως η χρήση μάσκας» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε πως σκοπός όλων των μέτρων δεν είναι για να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας αλλά να βγούμε από αυτά.
«Μια βασική δραστηριότητα είναι και η λειτουργία των σχολείων.
Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα.
Το σημαντικό είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγξουμε ότι κάθε βαθμίδα που ανοίγει, ανοίγει με ασφάλεια.
Δεν θα φύγει η αγωνία, δεν θα φύγει ο φόβος αν δεν τον αντιμετωπίσουμε» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Εκκλησία και το αίτημα επιστροφής στην κανονικότητα, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει σταδιακά η απελευθέρωση με τη δυνατότητα ατομικής λατρείας και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε πλαίσιο που είναι υπό συζήτηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση και η παρουσία του ποιμνίου.
Ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, ο κ.Πέτσας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε να ευτελιστεί και πως υπάρχει παράθυρο για μεταφορά του εορτασμού μετά την άρση των μέτρων και με την τήρηση των κανόνων «χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την επαναφορά στην κανονικότητα για τον κόσμο της εργασίας».
Σχετικά με τον τουρισμό, ο κ.Πέτσας είπε πως όποια επιχείρηση παραμένει κλειστή με εντολή, θα ενισχύεται για όσο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση και πως σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα τα οποία θα έχουν συνοχή για τον Μάιο και Ιούνιο, ενώ για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα είπε πως για να επανέλθει η κατάσταση στη σωστή τροχιά χρειάζονται αποφάσεις εξομάλυνσης του ευρωπαϊκού πλαισίου για τις αερομεταφορές, κάτι που αναμένεται να καταρτιστεί από την Κομισιόν περί τα μέσα Μαΐου.
«Τα επόμενα 24ωρα όπως είπε θα υπάρξει εξειδίκευση αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που επανακτούν τη λειτουργία τους και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το νέο πτωχευτικό δίκαιο, πως «αύριο θα έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς, ώστε να δοθεί μια σύμμετρη απάντηση».

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης