Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Τα μέτρα της Κίνας θα στηρίξουν μια μέτρια οικονομική ανάκαμψη το β' 6μηνο του 2020

Moody's: Τα μέτρα της Κίνας θα στηρίξουν μια μέτρια οικονομική ανάκαμψη το β' 6μηνο του 2020
Αν και η βιομηχανική παραγωγή θα επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο το β' εξάμηνο του 2020, ο τομέας των υπηρεσιών θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα
Τα μέτρα της κινεζικής κυβέρνηση για τη στήριξη της ανάπτυξη και της απασχόλησης αναλύει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, η αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών και η στοχευμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα στηρίξουν μια μέτρια οικονομική ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2020.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή πιθανότατα θα επανέλθει στο φυσιολογικό από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, αλλά η κατανάλωση θα δυσκολευτεί και ο τομέα των υπηρεσιών που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνιο για να επιστρέψει να επιστρέψει στο φυσιολογικό.
Εν τω μεταξύ, ο τομέας των εξαγωγών θα παραμείνει ευάλωτος σε εξωτερικού παράγοντες δεδομένης της διεθνούς εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Παρ' όλο που τα μέτρα άμεσης δημοσιονομικής στήριξης, που αντιστοιχούν στο 1,2% του ΑΕΠ είναι σχετικά μέτρια σε σύγκριση με εκείνα άλλων χωρών, η κινεζική κυβέρνηση έχει μια σειρά άλλων τρόπων για τη στήριξη της οικονομίας, για παράδειγμα μέσω κρατικών οντοτήτων.
Ως αποτέλεσμα, η πλήρης έκταση της στήριξης είναι πιθανόν να είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι θα προσφέρει από μόνη της άμεση δημοσιονομική στήριξη», λέει ο Michael Taylor, διευθύνων σύμβουλος της Moody's.
«Είναι πιθανό να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα εάν η οικονομική ανάκαμψη παραμείνει χλιαρή.
Ωστόσο, τα επιθετικά και μαζικά σχέδια για την επίτευξη προκαθορισμένου ρυθμού ανάπτυξης, όπως αυτό που είδαμε μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, είναι λιγότερο πιθανά» προσθέτει η Lillian Li, αντιπρόεδρος της Moody's.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης