Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση στο παρά ένα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση στο παρά ένα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας
Η οικονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού να αντιμετωπιστεί τώρα, για να μη μαζεύουμε συντρίμμια σε λίγους μήνες είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το ζήτημα της προστασίας της α’κατοικίας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο παρά ένα της λήξης τοου καθεστώτος προστασίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Χαρίτσης, ο οποίος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει νέες πρωτοβουλίες για να δοθεί λύση στο εν λόγω ζήτημα.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm, ο κ.Χαρίτσης αφού σημείωσε ότι η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του καθεστώτος προστασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχουμε φτάσει στο παραένα και δεν έχει αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά».
Σχετικά με το ζήτημα ενίσχυσης των ΜΜΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει media που θα λειτουργούν ως φερέφωνό της», ξεκαθαρίζοντας ότι «τα media πρέπει να ενισχυθούν - κάτι που πρώτη έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - με κανόνες, αξιοκρατία και πλήρη εικόνα για το πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα».
«Την ίδια μέρα που ο υπουργός Επικρατείας ανακοινώνει ότι από τον Μάιο θα κοπεί για πολλούς το επίδομα των 800 ευρώ, μας λέει επίσης ότι υπάρχουν χρήματα για να ενισχυθούν τα media κατά το δοκούν με 9 εκατ. ευρώ.
Ακόμη περιμένουμε τη λίστα με τα Μέσα που έλαβαν τα πρώτα 11 εκατ. ευρώ επιχορήγησης» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να ληφθούν τώρα τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.
«Οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν σημαντική ύφεση για την παγκόσμια οικονομία, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα περισσότερο από όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
Η οικονομική κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα για να μην μαζεύουμε συντρίμμια σε λίγους μήνες.
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται γενναία ενίσχυση της ρευστότητας τώρα.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει μυαλά η Ευρώπη» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν οι δυνατότητες για να γίνει αυτό.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν περιορισμοί στα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δαπάνες για τον κορωνοϊό δεν προσμετρώνται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ενώ η χώρα διαθέτει ως ταμειακό απόθεμα, το "μαξιλάρι ασφαλείας" των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης