Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Κρούσματα στις 3 από τις 93 δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Κρούσματα στις 3 από τις 93 δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων
Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα πέντε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στα νησιά είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό στις τρεις από τις 93 δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα πέντε κέντρα υποδοχής στα νησιά.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα μας 93 δομές.
Είχαμε κρούσματα στις τρεις από αυτές, εκ των οποίων το 75% των κρουσμάτων συγκεντρώνεται στο ξενοδοχείο που διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο Κρανίδι.
Από εκεί και πέρα είχαμε κάποια κρούσματα στη Ριτσώνα και κάποια κρούσματα στη Μαλακάσα.
Για τους 100.000 αιτούντες άσυλο, έχουμε 200 κρούσματα συνολικά και μέχρι στιγμής κανένα σοβαρό και δεν υπάρχει καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής που να συνδέεται με το μεταναστευτικό» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μηταράκης.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα πέντε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.
Γίνονται καθημερινά έλεγχοι, οποιαδήποτε περίπτωση εμφανίζει κάτι, το οποιοδήποτε σύμπτωμα παίρνουν δείγμα και το στέλνουν στο ΠΑΣΤΕΡ.
Άρα κάθε μέρα και εμείς έχουμε την αγωνία για τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται στα νησιά» ανέφερε ο κ.Μηταράκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει λάβει «αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προς και από τις δομές με σχετικά καλή επιτυχία».
«Δεν είναι εφικτό όταν δεν έχεις κλειστή περίφραξη να έχεις 100% επιτυχία σε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας...
Εκεί που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιβάλεις μέτρα είναι εντός των δομών.
Δηλαδή, μπορείς να επιβάλεις μέτρα περιορισμού, ποιοι μπαίνουν στις δομές, ποιοι μπορούν να βγουν από τις δομές, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επιβάλεις μέτρα εντός της δομής» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης