Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Ιαπωνίας και ΗΠΑ - Στο +2,17% ο Nikkei, ο Kospi +1,79%

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Ιαπωνίας και ΗΠΑ - Στο +2,17% ο Nikkei, ο Kospi +1,79%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2% στις 24.309 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (27/4) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, όσο και από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να ενισχύσει τη στήριξή της προς τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,71% στις 19.783,22 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +1,50% στις 5.321,40 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,79% στις 1.922,77 μονάδες, ενώ μικρότερη είναι η πτώση για τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,61% και τις 4.523,38 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2% στις 24.309 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +2,13% και τις 10.567,27 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπεριωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με ήπια κέρδη της τάξεως του +0,25% στις 2.815,49 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,28% και τις 10.452,17 μονάδες.
Μάλιστα, η άνοδος στις αγορές της Κίνας ήρθε παρά το γεγονός ότι τα βιομηχανκά κέρδη της χώρας κατέγραψαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αντικατοπτρίζοντας την αναταραχές που προκλήθηκαν στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό.
Τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών στην Κίνα υποχώρησαν κατά -34,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -38,3% το πρώτο δίμηνο του 2020.
Επιπλέον, τα βιομηχανικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -36,75 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -45,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη για τις ιδιωτικές εταιρείες υποχώρησαν κατά -29,5%.
Νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Υγεία ανακοίνωσε μόλις τρια νέα κρούσματα μόλυνσης από τον από τον Covid-19 στη χώρα για το τελευταίο 24ωρο, ενώ δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος.
Την ίδια στγμή, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα ανήλθε μόλις στα δέκα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η επιβράδυνση των κρουσμάτων στη χώρα συνεχίζεται.
Στην Ιαπωνία, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Παράλληλα, η Bank of Japan δήλωσε ότι θα αυξήσει τις αγορές εταιρικών και κρατικών ομολόγων, ενώ θα επικεντρωθεί και στην ενίσχυση «ειδικών ενεργειών προμήθειας κεφαλαίων για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης ως απάντηση στον νέο κορωνοϊό».
«Η Τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα ισχύοντα μέτρα νομισματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφασίστηκαν σήμερα, θα συμβάλουν στη στήριξη των οικονομικών και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με διάφορα μέτρα από την ιαπωνική κυβέρνηση», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι «οι κίνδυνοι για την οικονομία και τις τιμές υποχωρούν», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Τράπεζα θα διατηρήσει τον στόχο της για τον πληθωρισμό στο 2%.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση χωρίς δισταγμό εάν χρειαστεί», καθώς και ότι «δεν αποκείουμε μία εμβάθυνση των αρνητικών επιτοκίων από τις μελλοτνικές επιλογές μας».
Επιπλέον, ο κ. Kuroda ανέφερε ότι «θα διατηρήσουμε τον στόχο απόδοσης για τα κρατικά ομόλογα γύρω στο 0% ακόμα και όταν επιλυθεί το ζήτημα γύρω από τον κορωνοϊό».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (24/4) οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με κέρδη, γεγονός που έδωσε περαιτέρω ώθηση στις ασιατικές αγορές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά +1,11% στις 23.775,27 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,39% στις 2.836,74 μονάδες.
Όσον αφορά τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,65% στις 8.634,52 μονάδες, με τον δείκτη ωστόσο να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης