Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Νέα μέτρα στήριξης από την BoJ - Δέσμευση για απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων

Ιαπωνία: Νέα μέτρα στήριξης από την BoJ - Δέσμευση για απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων
Η Bank of Japan αποφάσισε να διευρύνει τα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19
Αμετάβλητα διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (27/4) συνεδρίασης, διευρύνοντας ωστόσο τα μέτρα στήριξης,  προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του Covid-19 στην οικονομία της χώρας.
Η Bank of Japan ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων, ενώ προχώρησε σε σημαντική αύξηση των αγορών εταιρικών και εμπορικών ομολόγων.

Ειδικότερα, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Παράλληλα, η Bank of Japan δήλωσε ότι θα αυξήσει τις αγορές εταιρικών και κρατικών ομολόγων, ενώ θα επικεντρωθεί και στην ενίσχυση «ειδικών ενεργειών προμήθειας κεφαλαίων για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης ως απάντηση στον νέο κορωνοϊό».
«Η Τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα ισχύοντα μέτρα νομισματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφασίστηκαν σήμερα, θα συμβάλουν στη στήριξη των οικονομικών και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με διάφορα μέτρα από την ιαπωνική κυβέρνηση», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι «οι κίνδυνοι για την οικονομία και τις τιμές υποχωρούν», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Τράπεζα θα διατηρήσει τον στόχο της για τον πληθωρισμό στο 2%.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση χωρίς δισταγμό εάν χρειαστεί», καθώς και ότι «δεν αποκείουμε μία εμβάθυνση των αρνητικών επιτοκίων από τις μελλοτνικές επιλογές μας».
Επιπλέον, ο κ. Kuroda ανέφερε ότι «θα διατηρήσουμε τον στόχο απόδοσης για τα κρατικά ομόλογα γύρω στο 0% ακόμα και όταν επιλυθεί το ζήτημα γύρω από τον κορωνοϊό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης