Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin: Ορατή από τον Ιούλιο η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, σημαντική ενίσχυση στις επιχειρήσεις

Mnuchin: Ορατή από τον Ιούλιο η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, σημαντική ενίσχυση στις επιχειρήσεις
Ικανοποιημένος ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών από την πορεία του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων
Αισιόδοξος ότι τα προγράμματα ενίσχυσης των αμερικανικών επιχειρήσεων με τρισεκατομμύρια δολάρια θα τονώσουν την οικονομία, εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός στις ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μιλώντας στο «Fox News» εκτίμησε ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα θα γίνουν ορατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020.
«Νομίζω ότι καθώς αρχίζουμε να ανοίγουμε ξανά την οικονομία τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα δείτε την οικονομία να ανακάμπτει πραγματικά τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο», είπε ο Mnuchin.
«Και θέτουμε ένα άνευ προηγουμένου όριο φορολογικής ελάφρυνσης στην οικονομία. Βλέπετε τρισεκατομμύρια δολάρια που μπαίνουν στην οικονομία και νομίζω ότι αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Ο Mnuchin υποβάθμισε τις προβλέψεις από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου σχετικά με το χαμηλό ΑΕΠ και  την υψηλή ανεργία, καθώς και μια πρόβλεψη της Goldman Sachs ότι ο συνολικός παγκόσμιος αντίκτυπος θα είναι τέσσερις φορές χειρότερος από την οικονομική κρίση του 2008.
«Καθώς οι επιχειρήσεις αρχίζουν να ανοίγουν, θα δείτε την πλευρά της ζήτησης να ανακάμπτει», σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε για πόσο καιρό θα διαρκέσει η νέα δόση των 310 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ο Mnuchin είπε: «Ελπίζω πραγματικά ότι θα εξαντληθούν γρήγορα χρήματα ώστε να ενισχύσουν τους εργαζόμενους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης