Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση - βόμβα από τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας: Να μη βιάζονται κάποιοι να επιτρέψουν τον τουρισμό

Δήλωση - βόμβα από τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας: Να μη βιάζονται κάποιοι να επιτρέψουν τον τουρισμό
Η Ευρώπη θα πρέπει να συμφωνήσει σε μία ενιαία κατεύθυνση σχετικά με την απελευθέρωση των ταξιδιών από τους περιοριστικούς όρους, τονίζει ο Maas
Έντονη αντίδραση, που προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στις τουριστικές περιοχές της Ευρώπης, από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas, ο οποίος προειδοποιεί να μην «βιάζονται κάποιοι να ανοίξουν πάλι τους τουριστικούς προορισμούς». Πρόκειται για δήλωση, η οποία σύμφωνα με το Reuters «φωτογραφίζει» την Αυστρία, θέρετρο της οποίας υπήρξε επίκεντρο μόλυνσης του Covid -19.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τονίζει ότι, η Ευρώπη θα πρέπει να συμφωνήσει σε μία ενιαία κατεύθυνση σχετικά με την απελευθέρωση των ταξιδιών από τους περιοριστικούς όρους.
«Μία ευρωπαϊκή κούρσα για το ποιος θα επιτρέψει πρώτος τα ταξίδια τουριστών  θα οδηγήσει σε απαράδεκτους κινδύνους», δήλωσε ο Maas στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Ο Maas αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό κρουσμάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας στο Ischgl, όπου πιστεύεται πως πολλοί Γερμανοί τουρίστες έχουν μολυνθεί.
«Έχουμε ήδη ζήσει τι μπορεί να κάνει ένα άθροισμα μολύνσεων σε ένα δημοφιλές θέρετρο διακοπών στις πατρίδες των τουριστών.
Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά », σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εκατοντάδες τουρίστες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας πιστεύεται πως έχουν μολυνθεί στο Ischgl.
Πρόκειται για θέρετρο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται η Αυστρία, η Ελβετία και η Ιταλία και φημίζεται για τις χιονοδρομικές εκδηλώσεις του.
Οι τοπικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ευρέως ότι ανταποκρίθηκαν πολύ αργά, καθώς είναι πλέον σαφές πως ο ιός βρήκε έδαφος αναπαραγωγής σε πολυσύχναστα σκι - μπαρ σε διάφορα σημεία και εξαπλώθηκε στο Ischgl για ένα μήνα πριν από την καραντίνα στις 13 Μαρτίου.
Οι αυστριακές αρχές ανέστειλαν την καραντίνα του κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα σε τρία από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Ischgl, καταργώντας τους περιοριστικούς όρους.
Η Αυστρία πρότεινε μια σταδιακή επανέναρξη του τουρισμού, επιτρέποντας αρχικά στους Γερμανούς επισκέπτες να ταξιδεύουν στην περιοχή.
Ο Maas είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει στην ελευθερία των ταξιδιών «το συντομότερο δυνατό, αλλά όσο πιο υπεύθυνα είναι απαραίτητο».
«Δεν πρέπει να αφήσουμε τις σκληρές επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων να καταστραφούν», δήλωσε ο Maas, προσθέτοντας ότι διαφορετικά θα υπήρχαν περιορισμοί στα ταξίδια για πολύ περισσότερο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης