Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Από τις 4 Μαΐου αρχίζει το άνοιγμα των επιχειρήσεων – Τον Σεπτέμβριο τα σχολεία

Conte (Ιταλία): Από τις 4 Μαΐου αρχίζει το άνοιγμα των επιχειρήσεων  – Τον  Σεπτέμβριο τα σχολεία
Tα σχολεία θα ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο,  ανέφερε ο G. Conte
Στις 4 Μαΐου θα αρχίσει η Ιταλία να θέτει ξανά σε λειτουργία την μεταποιητική της βιομηχανία, στο πλαίσιο των σχεδίων της για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ τα σχολεία στη χώρα θα ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός G. Conte σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Όπως ανέφερε, «αυτές τις ώρες εργαζόμαστε για να επιτρέψουμε να ξανανοίξει ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων από τον μεταποιητικό ως τον κατασκευαστικό (τομέα) στις 4 Μαΐου».
Σημειώνεται ότι η Ιταλία επέβαλε καραντίνα στους πολίτες της τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον Conte, οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας της υγείας προτού τους επιτραπεί να ξανανοίξουν.
Πρόσθεσε ότι μπορεί να ξανανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα αν πάρουν την έγκριση των τοπικών αρχών ορισμένες επιχειρήσεις που θεωρούνται «στρατηγικής» σημασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών με δραστηριότητα που είναι κυρίως προσανατολισμένη στις εξαγωγές.
Πάντως, τα σχολεία θα ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο, αν και μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της Covid-19 είναι πολύ υψηλός, συμπλήρωσε, λέγοντας πως η διδασκαλία εξ αποστάσεως λειτουργεί καλά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης