Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Δάνεια ύψους έως και 25% του τζίρου τους θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις αρχές Μαΐου

Γεωργιάδης: Δάνεια ύψους έως και 25% του τζίρου τους θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις αρχές Μαΐου
"Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από τις αρχές Μαΐου οι πληττόμενες επιχειρήσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι περίπου το 85% των επιχειρήσεων της χώρας έχει ενταχθεί στους ΚΑΔ που πλήττονται από τον κορωνοϊό και ένα από τα βασικά εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις ύψους 7 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση.
Το κράτος θα εγγυάται το 80% του δανείου.
Το εν λόγω τραπεζικό εργαλείο αφορά τις επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή πλήρωναν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους έως το τέλος του 2019, αλλά και επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Οι επιχειρήσεις, για να λάβουν τα δάνεια, θα προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων, ενώ θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν.
Κατά τον ίδιο, έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.
Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα για δανειοδότηση και άνω του 25%.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για παράδειγμα μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο.
«Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης