Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Ρυθμίσεις στην πληρωμή φόρων - Ανακοινώσεις για την α’ κατοικία

Σταϊκούρας: Ρυθμίσεις στην πληρωμή φόρων - Ανακοινώσεις για την α’ κατοικία
Μέχρι τις 15 Μαΐου θα επεκταθεί η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή, ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Θα επεκταθεί έως τις 15 Μαΐου η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή, εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την προστασία της α’ κατοικίας , ενώ «το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει (πίσω) η επιχείρηση ή δεν θα λειτουργεί, θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «φεύγουμε από τις επιδοτήσεις και πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα για να στηρίξουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους».
Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη 20.000 επιχειρήσεις έχουν ζητήσει την άρση της αναστολής του προσωπικού τους και θα υπάρξουν αρκετές ακόμη «όταν θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία».
Πρόσθεσε ότι «το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει (πίσω) η επιχείρηση ή δεν θα λειτουργεί η επιχείρηση, θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τον εργαζόμενο, το κράτος θα συνεισφέρει για τον αριθμό των ημερών που δεν είναι σε εργασία».
Ακόμη, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Καθημερινής ότι εξετάζεται επιδότηση μισθών 40% ή 60%, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία του σχεδίου της κυβέρνησης  για το χρονικό διάστημα της μετάβασης μέχρι την απόλυτη κανονικότητα.
Επιπλέον, σημείωσε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ για την χορήγηση των 800 ευρώ και στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα, αλλά και πως δίνεται παράταση για την ένταξη έως τις 28 Απριλίου.
Ο ίδιος επεσήμανε  πως θα ενταχθούν στην προστασία για περίπου 4.000 παραγωγούς λαϊκών αγορών που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τους τόπους διαμονής τους.
Μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη αναμένονται οι πληρωμές.
Αναφορικά με τις πληρωμές φόρων, επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διευκολύνσεις» και έκανε λόγο για ρυθμίσεις και δόσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως το εύρος των ρυθμίσεων δεν μπορεί να προσδιοριστεί τώρα και «θα το δούμε ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος».

Για πρώτη κατοικία και πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώσεις για την προστασία της α’ κατοικίας θα γίνουν εντός της εβδομάδας, είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «θα πράξουμε με αίσθημα δικαίου, προφανώς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, αλλά διατηρώντας και την κουλτούρα πληρωμών».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως οι σχετικές συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, αν και το χρονικό όριο εξαντλείται.
Μάλιστα, ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξε διαφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και για την προστασία της α’ κατοικίας.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο υπουργός ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας, με ΠΝΠ της κυβέρνησης θα επεκταθεί η περίοδος διάθεσής του με μειωμένο συντελεστή έως τις 15 Μαΐου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης