Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνοϊός: Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου με επίκεντρο την άρση των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός: Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου με επίκεντρο την άρση των περιοριστικών μέτρων
Στόχος να μπουν στο μικροσκόπιο όλες οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων
Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά  και συνεχείς συζητήσεις,  ώστε να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και προοδευτικής άρσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ήδη, οι προτάσεις βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 25/4 σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας,  Β. Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιάς και του καθηγητή, Σ. Τσιόδρα.  
Θα ακολουθήσει στις 12:00 σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μια σύσκεψη με την ομάδας άρσης των μέτρων, στην οποία συμμετέχουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργοί.
Στόχος, να μπουν στο μικροσκόπιο όλες οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο θα ανακοινώσει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 27/4.
Σήμερα στο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αξιολογηθούν τα στοιχεία,  τόσο από τους επιστήμονες του υγειονομικού τομέα, όσο και αυτά που αφορούν στην πορεία της οικονομίας, αλλά και να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι εξόδου από την καραντίνα.
Πάντως, σε όλους τους τόνους οι επιστημονικοί σύμβουλοι, κυβερνητικά στελέχη, αλλά και οι αρμόδιοι για την πολιτική προστασία, έχουν τονίσει πως απαιτείται προσοχή και υπομονή για μια αργόσυρτη επαναφορά στην κανονικότητα, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη χώρα μας σχετικά με τη διασπορά και τον έλεγχο της λοίμωξης του κορωνοϊού στην κοινότητα,  αλλά και την ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έτσι ώστε  να μην παρατηρηθούν φαινόμενα εκτροπής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης