Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της Ά κατοικίας - Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σκάνδαλο με ΚΕΠ και τηλεκατάρτιση

Γεωργιάδης: Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της  Ά κατοικίας - Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σκάνδαλο με ΚΕΠ και τηλεκατάρτιση
Ο Άδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για σκληρή στάση των δανειστών στην διαπραγμάτευση για παράταση του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Είναι παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς δεν μιλάμε για κανονικότητα στην οικονομία», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις, ενώ έκανε λόγο για σκληρή στάση των δανειστών στην διαπραγμάτευση για παράταση του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει στις 30 Απριλίου.
 Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «στην διαπραγμάτευση, οι δανειστές μας δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις».
Σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  ότι «εάν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της α΄ κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας.
Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας».
Για τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.
Περαιτέρω, ο υπουργός επεσήμανε  ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι «το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αν είχε γίνει με καλύτερη επιμέλεια, που όμως δεν υπήρξε λόγω της ταχύτητας για την λήψη των μέτρων».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι  «δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο» και πρόσθεσε  «θέλω να θυμίσω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε σκάνδαλο με τα ΚΕΠ και την τηλεκατάρτιση, με καταγγελίες της τότε αρμόδιας Γ.Γ. για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ωστόσο ο κ. Τσίπρας -παρά τις καταγγελίες- συνέχισε τα προγράμματα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης διέκοψε τα προγράμματα.
Αυτή είναι η διαφορά των δύο Πρωθυπουργών».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για απομάκρυνση του Γ. Βρούτση από την κυβέρνηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης