Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Προχωρά η προετοιμασία για το Project Galaxy με τιτλοποίηση δανείων 12 δισ. ευρώ

tags :
Alpha Bank: Προχωρά η προετοιμασία για το Project Galaxy με τιτλοποίηση δανείων 12 δισ. ευρώ
Η ονομαστική αξία των προς τιτλοποίηση δανείων ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ενυπόθηκα προβληματικά δάνεια από όλες τις κατηγορίες χορηγήσεω
Τις ενέργειες για την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου τιτλοποίησης προβληματικών δανείων, Project Galaxy, συνεχίζει η Alpha Bank, καθώς η διοίκηση της τράπεζας παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιο, που παρουσιάσθηκε στα τέλη του 2019, και αποτελεί κεντρικό στοιχείο του επιχειρησιακού σχεδίου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ειδικότερα, η τράπεζα, προχωρά στην προετοιμασία της συναλλαγής μέσω της μεταβίβασης και τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και άλλες πιστώσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης σε εταιρίες ειδικού σκοπού (SPVs) που έχουν συσταθεί για τον λόγο αυτό.
Η ενδο-ομιλική αυτή συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία υλοποίησης του Project Galaxy.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε προ ημερών η διοικητική ομάδα της Alpha Bank προς επενδυτές και αναλυτές, στρατηγικός στόχος παραμένει η δρομολόγηση του Galaxy με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς, μόλις η διεθνής αγορά επανέλθει σε κανονικότητα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι λοιπές νομικές ή λειτουργικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ταχεία ολοκλήρωση του Σχεδίου.
Τη διαχείριση των εν λόγω απαιτήσεων που μεταβιβάζονται διατηρεί η τράπεζα ή, κατά περίπτωση, η εταιρία Cepal, η οποία και αποτελεί τον κύριο φορέα διαχείρισης του Project Galaxy, όπως έχει ανακοινωθεί.
Υπογραμμίζεται πως οι ανωτέρω τιτλοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας για τη διαχείριση των NPEs και δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη θέση των οφειλετών φυσικών ή νομικών προσώπων και τους όρους αποπληρωμής των οφειλών, που θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται μέσω της Τράπεζας.
Η ονομαστική αξία των προς τιτλοποίηση δανείων ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ενυπόθηκα προβληματικά δάνεια από όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων, καθώς και ανεξασφάλιστα δάνεια ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης