Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Σκάνδαλο και όχι αστοχία το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων – Να παραιτηθεί ο Βρούτσης

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Σκάνδαλο και όχι αστοχία το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων – Να παραιτηθεί ο Βρούτσης
Εφόσον ο Βρούτσης παραμένει στη θέση του, όλες οι ενέργειες του ήταν εν γνώσει του κ.Μητσοτάκη τόνισε ο κ. Χαρίτσης
Για σκάνδαλο με πολλαπλές διαστάσεις και όχι για αστοχία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση.
«Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης επιστημόνων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αστοχία αλλά ένα σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις σχεδιασμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Πρώτη διάσταση του σκανδάλου είναι η κοροϊδία με την οποία συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση σε περισσότερους από 160.000 χιλιάδες επιστήμονες της χώρας που αντί να προχωρήσει στην απευθείας ενίσχυσή τους δημιούργησε το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, θίγοντας την αξιοπρέπειά τους» υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, τονίζοντας ότι «η ίδια η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως θα μπορούσε να κάνει λόγω της πανδημίας, αλλά επέλεξε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης».
«Τρίτη διάσταση του σκανδάλου είναι η επιλογή μεσαζόντων - εταιρειών κατάρτισης και παροχής εκπαιδευτικού υλικού - και η επιδότησή τους με 85 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η χώρα μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Πρόκειται ξεκάθαρα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ΚΕΚ, υπογραμμίζοντας πως επί της διακυβέρνησης του, «έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες με αποδοχή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή του τρόπου εκπόνησης των προγραμμάτων κατάρτισης».
«Για πρώτη φορά ακολουθήθηκε η ευρωπαϊκή πρακτική να μην δίνονται απευθείας οι ενισχύσεις στα ΚΕΚ, αλλά να καταρτίζουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί φορείς, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικοί φορείς τα προγράμματα, βάσει των αναγκών τους και δεδομένου ότι γνωρίζουν καλύτερα την αγορά εργασίας» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, καθώς όπως είπε, «θεωρούμε ότι έχει τεράστια ευθύνη, τόσο γιατί ενέκρινε αυτά τα προγράμματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των επιστημόνων, αλλά ακόμη περισσότερο για την άμεση εμπλοκή συνεργάτιδας του που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου με εταιρεία ΚΕΚ».
«Υπάρχει όμως και ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού.
Εφόσον ο κ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του, αυτό σημαίνει ότι όλες του οι ενέργειες σχετικά με το κατάπτυστο αυτό πρόγραμμα ήταν εν γνώσει και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης