Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές λόγω Fitch και διεθνών αγορών – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

tags :
XA: Πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές λόγω Fitch και διεθνών αγορών – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω των νέων ανησυχιών των επενδυτών για τη θεραπεία του ιού μετά τις τελευταίες κλινικές δοκιμές 
Σε κλοιό αρνητικών ειδήσεων θα βρεθεί σήμερα το ΧΑ.
Από το μία οι επενδυτές ανησυχούν εκ νέου για τη θεραπεία από τον κοροναϊο καθώς τα νέα δεδομένα δείχνουν πως οι δοκιμές δεν πέτυχαν και το φάρμακο μάλλον θα καθυστερήσει.
Από την άλλη η υποβάθμιση των προοπτικών της χώρας από τη Fitch αλλά και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, θα αυξήσουν τη διάθεση των επενδυτών για πωλήσεις μετοχών.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της ΔΕΗ μετά τη δημοσίευση μεγάλων ζημιών για τη χρήση 2019 οι οποίες ανήλθαν στα 1,65 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση επανέλαβε την εκτίμηση για EBITDA το 2020 περίπου 700 εκατ. ευρώ, με το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτά τα EBITDA είναι ικανά να αντιστρέψουν την τελική γραμμή και να δημιουργήσουν κέρδη.
Η διοίκηση επίσης ανέφερε πως από τη μείωση των τιμών των καυσίμων έχει όφελος 200 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πιέσεις στην εγχώρια αγορά λόγω και του αρνητικού ανοίγματος που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές.
Οι επενδυτές ανησυχούν καθώς ανανεώθηκαν οι φόβοι ότι μία θεραπεία για τον κοροναϊό ενδέχεται να καθυστερήσει.

Euroxx
Η αδυναμία των αγορών του εξωτερικού και η υποβάθμιση των προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας από τη Fitch θα επηρεάσουν την πορεία του ΧΑ.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει με τους επενδυτές να ενδέχεται να προχωρήσουν και σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των πρόσφατων κερδών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης