Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas και Societe Generale καταγράφουν μεγάλες ζημίες από παράγωγα προιόντα

BNP Paribas και Societe Generale καταγράφουν μεγάλες ζημίες από παράγωγα προιόντα
Πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράγωγα καθώς οι αγορές κατέρρευσαν τον Μάρτιο
Τρία πράγματα είναι εγγυημένα: ο θάνατος, οι φόροι και οι γαλλικές τράπεζες, οι λεγόμενοι γκουρού των παραγώγων καταγράφουν ζημίες.
Πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράγωγα καθώς οι αγορές κατέρρευσαν τον Μάρτιο.
Ταυτόχρονα και η Societe General βρέθηκε στο επίκεντρο με ζημίες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συναλλαγές που πήγαν στραβά περιλάμβαναν μελλοντικά μερίσματα και δομημένα προϊόντα.
Η BNP έχασε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε δομημένα προϊόντα, που πούλησε σε ιδιώτες επενδυτές στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Η BNP Paribas έχασε επίσης περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε μελλοντικά συμβόλαια μερισμάτων, ενώ κάποια στιγμή είχε φθάσει να καταγράφει λογιστικές ζημίες 300 εκατ.
Επίσης η γαλλική τράπεζα Societe Generale, έχασε επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρηματιστηριακά παράγωγα κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην αγορά που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού.
Οι απώλειες κυμαίνονταν μεταξύ 150 εκατομμυρίων και 200 εκατομμυρίων ευρώ - σημειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο και πριν από την πετρελαϊκή κρίση του Απριλίου.
Η BNP και η SocGen έχουν αναδειχθεί ως οι μεγαλύτεροι παίκτες σε παράγωγα προϊόντα.
Σε έκθεση στις 14 Απριλίου, η JPMorgan προειδοποιούσε ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι οι πιο εκτεθειμένες σε τέτοια παράγωγα προϊόντα - υπολόγισαν ότι η SocGen έχασε έως και 300 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο λόγω «μερισμάτων σε μετοχικών παραγώγων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale είχε αναφέρει με την ανακοίνωση των κερδών χρήση 2019 τον Φεβρουάριο ότι τα παράγωγα μετοχών συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων κατά 9% μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/dividend%20futures%204.23.jpg?itok=pLVhwgUC
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης