Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για κάθε 1 Αμερικανό που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό, 565 χάνουν τη δουλειά τους

Για κάθε 1 Αμερικανό που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό, 565 χάνουν τη δουλειά τους
Σε 4 εβδομάδες έχουν γίνει 26,5 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, δηλαδή 10 φορές περισσότερες από την προηγούμενη χειρότερη περίοδο 5 εβδομάδων, που παρουσιάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια
Μόλις την τελευταία εβδομάδα, 4.427 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά όπως φαίνεται και στο διάγραμμα του πρακτορείου Bloomberg.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm952C.jpg?itok=BSmK-jzu
Με μια απλή πράξη υπολογισμού το σύνολο των τεσσάρων εβδομάδων αυξάνει τον αριθμό στα 26,5 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από 10 φορές πιο άσχημα από την προηγούμενη χειρότερη περίοδο πέντε εβδομάδων, που παρουσιάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια.
Και φυσικά, οι «πρωτιές» στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας και οι «επαναληπτικές (ή η συνέχεια στις)» αιτήσεις αυτής της εβδομάδας... μας δίνουν το υψηλότερο επίπεδο συνεχών αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας που έχουν γίνει ποτέ.
Ενώ, ένας δεύτερος υπολογισμός μας πληροφορεί πως έχουμε χάσει 565 θέσεις εργασίας για κάθε επιβεβαιωμένο θάνατο στις ΗΠΑ από το COVID-19 (46.785).

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmFD5D.jpg?itok=48n87LiX
 
Η ανάλυση των αρχικών αιτήσεων ανά πολιτεία δείχνει ότι μπορεί η καταστροφική επίδραση της επιδημίας να δείχνει στοιχεία μείωσης ανά εβδομάδα, με τον αριθμό των (μη εποχικά προσαρμοσμένων) αιτήσεων στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και το Μίσιγκαν να μειώνεται σημαντικά, από την άλλη πλευρά, η Φλόριντα και το Κονέκτικατ εξακολουθούν να παρουσιάζουν δραματικές αυξήσεις.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-23.png?itok=bO9toL8T
Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, πολύ περισσότεροι Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση ανεργίας από τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία από το τέλος της Μεγάλης Ύφεσης ... 22,13 εκατομμύρια που αποκτήθηκαν σε μια δεκαετία, 26,46 εκατομμύρια χάθηκαν σε 5 εβδομάδες)

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-23_5-30-49.jpg?itok=73PVhLsa
κόμα χειρότερα, οι τελικοί αριθμοί πιθανότατα θα επιδεινωθούν λόγω της ίδιας της προσπάθειας διάσωσης: ο νόμος Βοήθειας, Ανακούφισης, Οικονομικής εξασφάλισης για τον Κορωνοϊό-CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security (CARES), που ψηφίστηκε στις 27 Μαρτίου, θα μπορούσε να συμβάλει στην επίτευξη νέων ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς επεκτείνει την δυνατότητα αίτησης ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους και εργάτες, παρατείνει τον μέγιστο αριθμό εβδομάδων που μπορεί κανείς να λάβει παροχές και παρέχει επιπλέον 600 δολάρια την εβδομάδα έως τις 31 Ιουλίου.
Ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ) σημείωσε ότι αυτό έχει δημιουργήσει κίνητρα για ορισμένες επιχειρήσεις για προσωρινή διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους, γνωρίζοντας ότι θα καλυφθούν οικονομικά καθώς η οικονομία είναι σε παύση.
Εν τω μεταξύ, όσοι κερδίζουν κάτω από 50.000 δολάρια, ίσως κρίνουν ότι είναι καλύτερα να λαμβάνουν  τα επιδόματα ανεργίας.
Επιπλέον, καθώς οι οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν απώλειες εργασίας και εσόδων για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, όπως επισημαίνει η εφημερίδα The Epoch Times έχουν όφελος για προμήθειες τροφίμων που φτάνει το 40%, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.
Η αύξηση αυτή θεσπίστηκε για να «διασφαλίσει ότι τα άτομα με χαμηλό εισόδημα θα έχουν αρκετή τροφή για να ταΐσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτής της εθνικής έκτακτης ανάγκης», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Γεωργίας Sonny Perdue.
«Ο Πρόεδρος Trump φροντίζει τις οικογένειες εργατικής τάξης της Αμερικής που έχουν πληγεί σοβαρά από οικονομική δυσφορία λόγω του κορωνoϊού.
Η διασφάλιση ότι όλα τα νοικοκυριά λαμβάνουν το μέγιστο επιτρεπόμενο όφελος (SNAP) είναι ένα σημαντικό μέρος της απάντησης του Προέδρου Trump σε ολόκληρη την Αμερική στον κορωνοϊό.
Οι οικογένειες που λαμβάνουν κουπόνια μπορούν να λάβουν βοήθεια ως 768 δολάρια.
Μέσω της αύξησης των παροχών έκτακτης ανάγκης, ένα μέσο νοικοκυριό πέντε ατόμων μπορεί να λάβει επιπλέον 240 δολάρια μηνιαίως για την αγορά τροφής.
Οι οικογένειες που βρίσκονται ήδη στο μέγιστο δεν θα λάβουν επιπλέον προνόμια.
Το βοήθημα SNAP κοστίζει συνήθως την κυβέρνηση των ΗΠΑ περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.
Οι κατανομές που έγιναν βάσει του Families First Coronavirus Response Act, τον οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος Donald Trump, προσθέτουν σχεδόν 2 δισεκ. δολάρια το μήνα σε αυτό το σύνολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης