Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Την επόμενη εβδομάδα επικαιροποιημένο πρόγραμμα συντήρησης των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων

tags :
ΑΔΜΗΕ: Την επόμενη εβδομάδα επικαιροποιημένο πρόγραμμα συντήρησης των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα που επέφερε ο κορωνοϊός, διατηρώντας συνεχώς επαρκές προς ένταξη θερμοηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο
Κοντά στην οριστικοποίηση ενός νέου «οδικού χάρτη» για τις ετήσιες συντηρήσεις των θερμοηλεκτρικών μονάδων, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ηλεκτροπαραγωγοί με τον ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, το νέο πρόγραμμα συντήρησης των μονάδων παραγωγής αναμένεται να «κλειδώσει» τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Όπως είναι φυσικό, το νέο χρονοδιάγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός και τα μέτρα ανάσχεσης εξάπλωσης της πανδημίας, τα οποία έχουν δυσχεράνει τόσο την έλευση τεχνικών από το εξωτερικό για τις συντηρήσεις, όσο και τις παραγγελίες εξαρτημάτων.
Από την άλλη πλευρά, ο επικαιροποιημένος «οδικός χάρτης» διασφαλίζει τις συντηρήσεις όλων των μονάδων, κάτι που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια τροφοδοσίας. Παράλληλα, τις κατανέμει χρονικά με τέτοιο τρόπο, ώστε ανά πάσα στιγμή το διαθέσιμο προς ένταξη ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό να εγγυάται την κάλυψη της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια.
Έτσι, μερικές συντηρήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός της άνοιξης, ενώ οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Πλήρης ανατροπή του προκαταρκτικού προγράμματος

Στο περιοριστικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί με την κρίση του κορωνοϊού, χρειάστηκαν εκτεταμένες διαβουλεύσεις ανάμεσα στους ηλεκτροπαραγωγούς, ώστε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις για τις συντηρήσεις του χαρτοφυλακίου τους. Όπως είναι φυσικό, προς αυτή την κατεύθυνση σημαντική ήταν η συμβολή του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο.
Νωρίτερα, η κρίση του κορωνοϊού είχε «τινάξει στον αέρα» το προκαταρκτικό πρόγραμμα συντήρησης, που είχε εκδώσει ο ΑΔΜΗΕ στα τέλη Ιανουαρίου. Ενδεικτικό είναι πως η συντήρηση της «Μεγαλόπολη 4» της ΔΕΗ είχε προγραμματιστεί κυριολεκτικά στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης, από τις 16 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου. Την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου, θα ξεκινούσε η προγραμματισμένη συντήρηση του ΘΗΣ Αγίου Νικολάου (Protergia CC), η οποία θα ολοκληρωνόταν στις 14 Ιουνίου.
Έτσι, αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη ότι και οι δύο εταιρείες υπέβαλαν αιτήματα για αναβολή μέχρι νεωτέρας των συντηρήσεων, τα οποία έκανε δεκτά ο ΑΔΜΗΕ. Λίγες ημέρες αργότερα, ανεστάλη μέχρι νεωτέρας και η προγραμματισμένη συντήρηση του ΘΗΣ Elpedison Thess, για την οποία είχε επίσης υποβάλει ανάλογο αίτημα η Elpedison.
 
Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης