Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε πετρέλαιο και ΗΠΑ - Στο +1,52% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,19%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε πετρέλαιο και ΗΠΑ - Στο +1,52% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,19%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,25% στις 23.954 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (23/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +1,52% στις 19.429,44 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας κατέγραψε περαιτέρω συρρίκωνση τωον Απρίλιο του 2020.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit, ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στις 43,7 μονάδες, έναντι 44,8 μονάδων τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στις 22,8 μονάδες, έναντι 33,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit να διαμορφωθεί στις 27,8 μονάδες, έναντι 36,2 μονάδων τον Μάρτιο του 2020.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,08% στις 5.217,10 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,98% στις 1.814,73 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,25% στις 23.954 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,57% και τις 10.366,51 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,19% στις 2.838,50 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,54% και τις 10.560,29 μονάδες.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της ING, η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θα δώσει ώθηση στις αγορές της Ασίας, με τους ίδιους ωστόσο να διευκρινίζουν ότι «η αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στην περιοχή είναι πιθανό να περιορίσει οποιοδήποτε ράλι».
Οι επενδυτές εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μία βαθιά ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας κατά το επόμενο διάστημα, με τις αγορές της Wall Street να έχουν υποχωρήσει κατά -30% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας των σχετικών προσδοκιών.
«Η οικονομία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία επαναλειτουργίας, ακόμα και σε περιορισμένο επίπεδο», αναφέρει η Prudential Financial, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε ότι η Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, ξεκινάει την επανέναρξη της δραστηριότητας».
«Εάν τα πράγματα πάνε καλά σε αυτές τις οικονομίες, θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες χώρες να επαναλειτουργούν και ενδεχομένος να εντείνουν τη δραστηριότητά τους», αναφέρει η Prudential Financial.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν αργότερα εντός της ημέρας και τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί άνοδος των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας κατά 4 εκατομμύρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου του 2020.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω εκτιμήσεις, τότε ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες θα έχει αυξηθεί κατά 25 εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που πριν από δύο μήνες ο αριθμός αυτός βρισκόταν σε χαμηλά άνω των 45 ετών, και συγκεκριμένα στις 200 χιλ. αιτήσεις.
Παράλληλα, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα έχει ξεπεράσει το 15%, την ίδια στιγμή που το Φεβρουάριο βρισκόταν σε χαμηλά 50 ετών, και συγκεκριμένα στο 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης